Marţi, 19 martie 2024 - 11:16:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sondaj CSCI: Victor Ponta, favorit la Cotroceni


29 decembrie 2013

Prim-ministrul Victor Ponta ar câştiga cursa pentru funcţia de preşedinte al României, dacă alegerile prezidenţiale ar avea loc duminica viitoare, arată un sondaj CSCI realizat în decembrie.

Dacă ar avea loc alegeri prezidenţiale duminica viitoare, Victor Ponta ar câştiga detaşat, cu 32% din intenţiile de vot, în timp ce Crin Antonescu ar obţine 24%. Mihai Răzvan Ungureanu ar primi 21% din voturi, Cătălin Predoiu 8%, iar Dan Diaconescu 6%.

Într-o cursă la care iau parte numai candidaţi de dreapta, liderul social-democraţilor ar câştiga detaşat bătălia în turul doi. Astfel, Ponta ar obţine 59% din voturi dacă ar concura cu Crin Antonescu, care ar obţine 41%. Dacă în turul doi l-ar avea adversar pe Mihai Răzvan Ungureanu , Ponta ar obţine 66% din voturi, iar cu Cătălin Predoiu contracandidat ar obţine 67 de procente.

În ceea ce priveşte alegerile europarlamentare din 2014, PSD ocupă capul listei, cu un scor dublu decât următorul clasat. PSD ar obţine 41% din voturi, PNL 19%, PDL - 17%, UDMR şi PPDD câte 6%, iar Mişcarea Populară - 5 procente.

Sondajul a fost realizat în perioada 18-22 decembrie, pe un eşantion reprezentativ de 1123 de persoane, cu o marjă de eroare de plus/minus 3%.

Un sondaj INSOP, realizat în noiembrie la comanda ziarului „Adevărul“, opţiunile populaţiei pentru alegerile prezidenţiale măsurate pe o întrebare deschisă, adică fără a nominaliza vreun candidat, românii s-au gândit cel mai mult la Ponta şi Antonescu. Numele premierului a fost indicat de 19,1% din cei chestionaţi, în timp ce Crin Antonescu a fost ales de 17,8%. Liderii USL au fost urmaţi de Mugur Isărescu (7,2%), respectiv Mihai Răzvan Ungureanu (7,1%).

Sondajul mai arată că 54,4% din repondenţi cred că PSD va avea candidat propriu la algerile de anul viitor. Sondajul a fost realizat în perioada 07 - 14 noiembrie, pe un eşantion de 1.055 persoane. Eroarea maximă admisă este de ± 3%.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro