Duminică, 20 septembrie 2020 - 3:05:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Oana Mizil, Sebastian Ghiţă şi alţi 47 de colegi de-ai lor nu-şi justifică mandatele de deputaţi


28 ianuarie 2014

Mulţi dintre deputaţii foarte activi la posturile de televiziune şi în presă nu sunt la fel de activi şi în Parlament. Un studiu al Institutului de Politici Publice (IPP) citat de Mediafax, face cunoscut un top al deputaţilor care s-au remarcat prin absenteism.

Deputatul cu cea mai scăzută prezenţă nominală la voturile finale electronice, în perioada decembrie 2012 - decembrie 2013, este Gheorghe Neţoiu, de culoarea politică PSD, care a înregistrat o prezenţă de 1% (7 voturi din 813).

PSD-istul Neţoiu este urmat de Valentin Rusu - PNL, cu o prezenţă de 3% (21 voturi), Oana Mizil - PSD cu o prezenţă de 23% (191 voturi), Bogdan Niculescu-Duvăz - PSD, cu o prezenţă de 26% (215 voturi) şi Sebastian Ghiţă (PSD), cu o prezenţă de 27% (219 voturi).

Printre cei cu absenţe numeroase de la vot se numără şi Relu Fenechiu - PNL, cu o prezenţă de 32% (260 de voturi ), Eugen Tomac - neafiliaţi, cu o prezenţă de 32% (263 voturi), Elena Udrea - PDL etc.

50 de deputaţi din 406 au înregistrat în 2013 o prezenţă la votul final electronic de sub 50% reiese din studiul menţionat.

IPP consideră că prezenţa la minimum jumătate din voturile finale exprimate în plenul fiecărei Camere este o condiţie esenţială pentru ca un ales să îşi poată exercita mandatul.

"Niciun argument - în afara celor expres prevăzute de Regulamentele celor două Camere - nu justifică un procent de prezenţă sub acest prag, cu atât mai mult cu cât intervalul orar în care se votează asupra variantelor finale ale proiectelor de lege este de aproximativ o oră pe săptămână", se menţionează în studiul citat de Mediafax.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(135 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Ganea_Primar

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Servicii medicale de calitate la standarde europene

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 15 septembrie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro