Joi, 22 februarie 2018 - 10:52:05
EUR
EURO = 4.6606 RON
Moneda euro a scazut
USD
USD = 3.7828 RON
Dolarul american a scazut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Senatorul Radu Oprea despre importanţa Preşedinţiei României la Consiliul UE


1 noiembrie 2017

O delegaţie Senatului a participat în zilele de 30 şi 31 octombrie, la Tallin, în Estonia, la Conferinţa interparlamentară privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa economică în Uniunea Europeană, prilej cu care senatorul Radu Oprea a evidenţiat importanţa Preşedinţiei României la Consiliul UE în 2019

Delegaţia a fost formată din senatorii Radu Oprea, secretar al Biroului permanent, şi Vasile Ilea, membri ai Comisiei economice, industrii şi servicii.

Conferinţa a avut patru sesiuni de lucru: Viitorul UEM — Tratatul privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa şi cadrul juridic al UE; Reformele naţionale, asistenţa financiară şi programele de investiţii; Colectarea eficientă a taxelor; Provocări pentru bugetul UE.

În cadrul primei sesiuni de lucru, senatorul Radu Oprea a evidenţiat importanţa Preşedinţiei României la Consiliul UE în 2019, ce va avea de gestionat şi finalizat dosare importante ca Brexit sau Cadrul Financiar Multianual UE, precizează comunicatul.

"România apreciază propunerile preşedintelui Juncker în ceea ce priveşte consolidarea UEM, pe baza unei abordări incluzive şi transparente, atât faţă de statele membre, cât şi faţă de statele membre care nu sunt în zona euro, precum şi asistenţa tehnică şi financiară oferită statelor care vor să adere la zona euro", a afirmat senatorul Oprea

Prahoveanul Radu Oprea a atras atenţia asupra necesităţii simplificării şi transparenţei normelor europene pentru a sprijini statele membre în reducerea decalajelor de dezvoltare şi stimularea creşterii economice, exprimându-şi scepticismul cu privire la beneficiile stabilirii unei condiţionalităţi sau legături directe între recomandările specifice fiecărei ţări şi finanţarea din bugetul comunitar, iar un buget separat al zonei euro ar spori disparităţile economice dintre statele membre UE.

Senatorul Oprea a subliniat necesitatea ca bugetul european viitor să asigure o abordare echitabilă între noile priorităţi şi politicile europene tradiţionale care au contribuit deja la creşterea economică şi la crearea de locuri de muncă la nivelul UE, mai precizează sursa citată.

Protecţionismul pe piaţa internă nu va rezolva problema migraţiei economice, aşa-zisul "dumping social", singura soluţie fiind solidaritatea şi reducerea inegalităţilor economice în Europa, a concluzionat el, potrivit comunicatului.

Principalii vorbitori la conferinţă au fost comisarul european pentru Moneda euro şi dialogul social,Valdis Dombrovskis, Roberto Gualtieri, preşedintele Comisiei pentru afaceri economice şi monetare a Parlamentului European, Gunther H. Oettinger, comisar european pentru buget şi resurse umane, şi Isabelle Thomas, membră a Comisiei pentru bugete a Parlamentului European, co-raportor pentru documentul de reflecţie privind viitorul finanţelor UE.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(406 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


loading...

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Scoala de Arte Frumoase Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Cristi Cimpeanu foto

Vaccinurile salveaza vietiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec S-ar putea sa va preocupe in mod special caminul si eventualele reparatii sau imbunatatiri necesare in locuinta. Se pare ca sunteti intr-o forma fizica si intelectuala foarte buna si aveti sanse sa duceti la bun sfarsit tot ce v-ati propus pentru azi. Este posibil sa aveti o controversa cu partenerul de viata in legatura cu investitiile planificate pentru casa. Chiar daca se intrevede o imbunatatire a situatiei financiare in curand, deocamdata ar fi prudent sa nu cheltuiti mai mult decat va puteti permite taur In prima parte a zilei s-ar putea sa simtiti dorinta de a face schimbari in casa si aveti mari sanse sa reusiti. S-ar putea sa fie nevoie sa faceti cateva drumuri si sa cheltuiti mai mult decat v-ati asteptat. Daca o ruda mai in varsta se ofera sa va ajute cu bani, va sfatuim sa profitati de ocazie. Astazi cheia reusitei in tot ceea ce faceti este o buna planificare a timpului.
GEMENI RAC
gemeni Ar fi bine sa acordati mai mult timp activitatilor casnice, chiar daca sunteti foarte preocupat de probleme profesionale. La locul de munca si in afaceri, intuitia va poate fi de mare ajutor, dar este indicat sa tineti cont si de ideile colegilor sau ale partenerilor. In a doua parte a zilei este posibil ca o ruda mai in varsta sa va solicite ajutorul intr-o problema de sanatate. rac Este o zi buna pentru a face o planificare amanuntita a activitatilor si proiectelor complexe de care urmeaza sa va ocupati, atat in plan profesional, cat si in camin sau in viata personala.Dupa-amiaza s-ar putea sa primiti o veste in legatura cu o ruda apropiata si sa va pregatiti pentru o calatorie.Se pare ca va faceti griji exagerate, iar problemele cu care va confruntati se pot rezolva mai usor decat credeti
LEU FECIOARĂ
leu Este posibil sa constatati ca aveti resursele financiare pentru a face in locuinta schimbarile la care va ganditi de mai mult timp.Pentru a cumpara cele necesare, ar fi bine sa va sfatuiti inainte cu partenerul de viata si sa va planificati cu atentie bugetul.Eastrolog.ro va recomanda sa acordati mai mult timp activitatilor relaxante si odihnei fecioara Aveti posibilitatea sa terminati o lucrare de reparatii sau de modernzare in locuinta, inceputa cu ceva timp in urma. Daca aveti de gand sa apelati la ajutorul material al unei rude mai varstnice, va sfatuim sa fiti diplomat si sa ii ascultati cu rabdare sfaturile, chiar daca vi se pare ca sunt prea insistente.Spre seara este posibil sa primiti un cadou deosebit de la persoana iubita.
BALANŢĂ SCORPION
balanta S-ar putea sa simtiti dorinta de a va ocupa mai mult de problemele caminului. In prima parte a zilei aveti posibilitatea sa descoperiti o modalitate avantajoasa de a face o schimbare la care va ganditi de ceva vreme. Pentru luarea deciziilor importante, ar fi bine sa va sfatuiti cu partenerul de viata. Va recomandam sa va ascultati intuitia si sa evitati orice fel de speculatii. scorpion Daca aveti de gand sa faceti anumite schimbari in locuinta, ziua de azi este tocmai buna, pentru ca va puteti baza pe sprijinul celor din jur. Pentru a duce la bun sfarsit tot ce v-ati propus pentru azi, va sfatuim sa va planificati cat mai bine timpul si sa nu cheltuiti mai mult decat va puteti permite.Seara puteti face planuri de viitor impreuna cu partenerul de viata
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Ar fi bine sa nu va planificati activitati importante pentru azi, fiindca este foarte posibil sa survina o serie de evenimente neprevazute care va obliga sa va schimbati programul. In prima parte a zilei s-ar putea sa aveti de facut cateva drumuri scurte pentru a rezolva diverse probleme ale caminului. Aveti mari sanse de reusita, inclusiv intr-o chestiune financiara. Va sfatuim sa va ascultati intuitia. capricorn Ziua de azi este favorabila in plan profesional si in afaceti, dar si activitatilor casnice si diverselor reparatii sau schimbari in locuinta. Acum este momentul sa va puneti ideile in practica, mai ales ca beneficiati si de ajutorul familiei. Ca sa puteti duce totul la bun sfarsit, eastrolog.ro va recomanda sa nu va implicati in prea multe activitati simultan.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Se pare ca sunteti hotarat sa incepeti o lucrare complexa si originala, la care va ganditi de ceva timp. Puteti sa faceti schimbari importante in locuinta. Este posibil sa fiti nevoit sa faceti cateva drumuri scurte in interesul familiei. Ar fi bine sa nu cheltuiti sume mari fara sa va sfatuiti cu partenerul de viata. pesti S-ar putea sa aveti problemele de natura sentimentala si nu este exclus sa deveniti melancolic. In a doua parte a zilei este posibil sa va dedicati activitatilor casnice. Azi sunt favorizate toate lucrarile de reparatii, renovare sau curatenie. Va recomandam sa nu ii neglijati pe cei tineri din familie.
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 februarie 2018
Autentificare
stiriactuale.ro