Marţi, 19 martie 2024 - 11:31:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


A început a şaptea zi de proteste


19 ianuarie 2012

mitinguslÎn jurul orei 16.00, aproximativ 500 de persoane protestează, pentru a şaptea zi consecutiv, în Piaţa Universităţii, în timp ce, în paralel, la Arcul de Triumf s-au adunat în jur de 7.000 de participanţi la mitingul organizat de USL.

Purtătorul de cuvânt de la MAI a precizat că la ora 16.00, pe lângă cei 7.000 de oameni care participă la mitingul USL, alţi 600 protestează în Capitală şi în alte judeţe ale ţării. La fel ca şi în zilele trecute, manifestanţii scandează lozinci împotriva preşedintelui şi premierului, au steaguri şi bannere cu mesaje împotriva conducerii politice a ţării. La faţa locului sunt pregătite să intervină trei echipaje SMURD şi două ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, în zona Intercontinental şi Ministerul Agriculturii şi în spatele fântânilor.

Manifestanţii la mitingul Opoziţie au steaguri tricolore şi pancarte, pe care scrie "Un pitic şi cu un chior şi-au bătut joc de popor", "Băsescu, nu uita, România nu te vrea", "Voinţa poporului, demisia dictatorului", "Băsescu - PDL, datorii, hoţie, şomeri, sărăcie", "Suntem cetăţeni, nu viermi", "Alegeri anticipate". De asemenea, aceştia au un poster de mari dimensiuni pe care este desenată o cruce, pe care sunt iniţialele PDL şi pe care mai scrie "Dumnezeu să nu-i ierte".


Liderii USL Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin au sosit la mitingul de la Arcul de Triumf, însoţiţi de Varujan Vosganian, Maria Grapini, Mihai Voicu, Titus Corlăţean, ei dând mâna cu unii dintre participanţii la manifestaţie. Ponta, Antonescu şi Constantin s-au urcat pe o scenă amplasată în zona Arcului de Triumf. Ponta poartă un fular roşu, iar Constantin a fluturat un steag tricolor.
După ce liderii USL s-au urcat pe scenă, a fost intonat imnul de stat.


Actorul Mircea Diaconu s-a adresat participanţilor la miting în deschiderea manifestării. Au mai vorbit naistul Gheorghe Zamfir şi jurnalistul Sorin Roşca Stănescu. Au urmat preşedintele PC, Daniel Constantin, liderul social-democrat, Victor Ponta şi preşedintele PNL, Crin Antonescu. Printre participanţii la miting se numără Stelian Tănase şi actorul Costin Mărculescu.
Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a sosit la mitingul USL însoţit de peste o sută de manifestanţi, câteva zeci dintre aceştia fiind tinere şi tineri îmbrăcaţi în uniforme kaki şi purtând berete roşii şi care scandau: "Nu vă fie frică, vine Măzărică!", . "A venit vaporul ca să plece chioru". Mazăre poartă aceeaşi uniformă ca şi tinerii care îl însoţesc. La miting a venit şi preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro