Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 12:01:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Băsescu: "Este foarte posibil să nu mă prezint la vot"


25 iulie 2012

basescu_1"Sunt prea multe elemente care arata o dorinţă aprigă de a fraudă referendumul. "Numai boul e consecvent când vezi că nu ai un partener pentru o treabă cinstită", a explicat preşedintele suspendat.

Cum să te uiţi la referendumul ăsta când cel din 2009 nu a fost luat în seamă? Îmi va fi imposibil ca prin reprezentanţii PDL să controlez ce se întâmplă în secţiile de votare. Când stabilesc ca boicotul este soluţia, nu mă mai interesează rezultatul. Aş fi fost mulţumit să iau 35%. Există riscul să cer PDL să nu fie reprezentat în secţiile de votare, să boicoteze total referendumul. Este foarte posibil să nu mă prezint la referendum. Dacă PDL va lua o decizie de boicot, eu nu mă pot duce singur, trebuie să mă coordonez cu ei", a declarat şeful statului în emisiune "Sub semnul întrebării", de la postul B1 TV.

El a precizat că se va sfătui cu cei de la PDL, care nu vor să participe la o lovitură de stat. "Este problema mea sau a USL să-şi aducă numărul de voturi necesare să-l demită pe preşedinte. Dacă poporul vrea demiterea, de ce să-l mai chem eu?", a adăugat preşedintele suspendat.

Traian Băsescu s-a arătat îngrijorat de posibilă fraudare a referendumului: „Mă tem de fraudarea acestui referendum. Au fost camere la secţiile de votare, acum refuza să le pună, le au în şcoli de la bacalaureat. Au fost liste suplimentare separate la prezidenţiale. Sunt prea multe elemente care arata o dorinţă aprigă de a fraudă referendumul". El a menţionat că s-a răzgândit în privinţa participării la referendum, deoarece "numai boul e consecvent când vezi că nu ai un partener pentru o treabă cinstită".

"Abia acum vine criză, abia acum vine criză. O paiaţă şi cu un plagiator fac jocuri politice în ţara asta în interesul lor şi al lui Voiculescu. Primul lucru pe care îl fac este să cer instituţiilor statului că cei responsabili de drama prin care trece România este să fie făcuţi responsabili în faţa legii", a spus preşedintele suspendat. Printre capetele de acuzare menţionate, a enumerat abuzul de funcţie, izolarea României şi prăbuşirea cursului de schimb.

Traian Băsescu a spus că poate coabita după referendum cu USL, dar nu va coabita cu Victor Ponta.

"Eu vorbesc de coabitare cu USL, Ponta s-a autoexclus. El a spus că nu poate coabita cu mine. Când mă voi întoarce, îl las acolo. USL nu are cum să-l menţină, o întreagă Europă se uită la el", a precizat Băsescu.

Preşedintele suspendat a declarat că nu s-a aşteptat ca USL să dea o lovitură de stat.

"Am fost reclamat de domnii de la USL că am folosit expresia lovitura de stat. Eu nu m-am dus întâmplător la CCR, când a început conflictul Parlament - preşedinte. Principalul meu mesaj a fost legat de lovitura de stat, acest lucru este consemnat la Curtea Constituţională, nu m-aş fi dus să mă joc cu vorbele. Dacă eu aş fi gândit că USL va ataca CCR prin OUG, instituţiile fundamentale cum e referendumul, ICR, n-am crezut niciodată că nu mai respectăm regulile. O putere care s-a instalat crede că îşi permite să încalce regulile. Legea românească nu-i va ierta, dacă nu s-ar întâmpla acest lucru ar fi repetabil", a afirmat Traian Băsescu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro