Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 7:49:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Dan Voiculescu a demisionat din Senat


25 iunie 2012

Dan-VoiculescuDan Voiculescu a anunţat luni în plenul Senatului că demisionează din calitatea de senator şi implicit de vicepreşedinte al camerei superioare a Parlamentului.


Demisia lui Dan Voiculescu a fost anunţată de la tribună Senatului, deci este oficială. Voiculescu a explicat că a luat această decizie pentru că la ultima şedinţă a Comisiei de Buget Finanţe a fost respins un proiect de dublare a pedepselor pentru evaziune fiscală, proiect susţinut de el şi de PC, în ciuda faptului că în această comisie USL deţine majoritatea.
Daniel Constantin, preşedintele PC, a declarat că a fost decizia personală a fondatorului partidului, generată de "personalitatea politică" a acestuia.
El a reamintit că Dan Voiculescu şi-a mai dat demisia şi în mandatul anterior de senator pentru că proiectul care prevedea reducerea TVA la alimente nu a fost adoptat în parlament.


"Tine strict de voinţa personală a senatorului Dan Voiculescu. USL va guverna în continuare, va avea o majoritate la Parlament care îi permite să treacă toate proiectele. (...)Sigur, am discutat cu dânsul dimineaţa şi am aflat. Am încercat să îl conving să renunţe la acest gest", a mai susţinut Daniel Constantin.


Dan Voiculescu deţinea funcţia de vicepreşedinte al Senatului ocupând postul care revenea PNL, după ce PNL şi PC s-au aliat în Alianţă de Centru Dreapta.


Pe de altă parte, Dan Voiculescu a primit anul trecut verdict definitiv din partea Înaltei Curţi de colaborare cu fosta Securitate, şi asta după ce el a semnat o declaraţie publică pe propria răspundere, potrivit căreia nu ar fi făcut niciodată acest lucru.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro