Vineri, 29 martie 2024 - 1:26:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ponta: “Cum să demisioneze câştigătorul şi loser-ul să meargă la Cotroceni?”


30 iulie 2012

antonescuPremierul Victor Ponta a declarat luni că nu se va ajunge la organizarea unui nou referendum, după ce acesta va fi invalidat din lipsă de cvorum, însă a spus că nu se poate să demisioneze câştigătorul – Crin Antonescu, şi loser-ul să meargă la Cotroceni.

UPDATE 11.30 "Nu vom organiza alt referendum, s-a organizat un referendum, opt milioane de români au votat împotriva lui Băsescu, de câte ori să facem referendum? Lucrurile sunt foarte clare, Băsescu nu mai reprezintă pe nimeni. (...) Prin votul de ieri, domnul Traian Băsescu nu mai are niciun fel de legitimitate şi nu mai reprezintă pe nimeni. Probabil va sta la Cotroceni, va avea maşini, vile, şi pe câţiva profitori din jurul lui care îl vor îndemna şi îl vor lăuda în continuare. Dar, pentru poporul român, Traian Băsescu a încetat să mai fie un lider de ieri seară, când, în modul acesta ruşinos, şmecheresc, încearcă să se agaţe de putere", a comentat premierul.

Despre rezultatul referendumului, Victor Ponta a arătat că este forte mulţumit de faptul că s-a votat absolut corect şi toate ţipetele aberante cu fraudă, s-au dovedit minciuni, ca de obicei, de la Băsescu şi de la PDL.

"Nu a fost un vot de alegere al USL, pentru că Băsescu este rupt de realitate, vă remintesc că USL a luat patru milioane şi ceva de voturi la locale, şi acum au fost opt milioane devoturi pentru demitere. Acum au fost 48% din totalul alegătorilor, în condiţiile în care maghiarii au boicotat, Harghita şi Covasna au votat doar românii. Rezultatul este absolut extraordinar şi, cel puţin pentru noi, diferenţa de la patru miioane şi jumătate la opt milioane este o victorie extraordinară", a mai spus el.

"Cum să demisionezi când câştigi cu 85%? Cum să demisioneze câştigătorul şi loser-ul să meargă la Cotroceni?", s-a întrebat el.

Ponta a mai spus că rezultatul referendumului este "excelent", iar USL va continua să îi reprezinte pe cei care au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu, acesta fiind, din punct de vedere politic, demis.

El a spus, la sediul USL, înaintea unei şedinţe a conducerii Uniunii, că rezultatul este unul bun pentru USL.

Ponta a mai spus, răspunzând unei întrebări, că nu se poate coabita cu Traian Băsescu.

El a precizat că USL îi va reprezenta pe cei care au votat, la referendum, împotriva lui Traian Băsescu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro