Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 7:26:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Internship la Guvern. Ce condiţii trebuie să îndeplinească tinerii


23 aprilie 2015

Guvernul va organiza şi în acest an un program de internship, la care pot participa studenţi şi tineri absolvenţi.

Programul de internship al Guvernului a ajuns la cea de-a treia ediţie, după ce în primii doi ani, peste 180 tineri au făcut practică la sediul central al Guvernului, cât şi în cadrul ministerelor.

Anul acesta, Guvernul are disponibile 300 de locuri de internship pentru tineri, care timp de două luni pot face practică într-una dintre cele 77 de instituţii centrale, după cum au anunţat reprezentanţii Executivului.

În ceea ce priveşte condiţiile pentru cei care vor să participe la programul de internship al Guvernului, candidaţii trebuie să aibă cetăţenie română şi vârsta maximă de 25 ani la începerea programului.

Referitor la studii, candidaţii trebuie să fie ori studenţi, ori tineri absolvenţi ai unui program universitar ori postuniversitar, în ţară ori în străinătate.

De asemenea, candidaţii trebuie să cunoască o limbă străină de circulaţie internaţională şi să deţină cunoştinţe minime de IT, preponderent fiind necesare cunoştinţe pentru utilizarea Microsoft Office.

Reprezentanţii Executivului au atenţionat că tinerii care au un loc de muncă nu sunt eligibili pentru înscrierea la programul de internship.

De asemenea, candidaţii care au participat deja în cadrul Programului oficial de Internship al Guvernului în anii anteriori nu sunt eligibili pentru programul actual. Se pot reînscrie, însă, toţi candidaţii care şi-au depus candidaturile în trecut, însă au fost respinşi în urma etapelor de selecţie.

Dincolo de aceste condiţii generale, candidaţii trebuie să întrunească condiţiile specifice menţionate în pagina fiecărei instituţii participante la program, după cum a anunţat Guvernul.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro