Marţi, 19 martie 2024 - 9:45:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Săracii parlamentari/ Fără bani de benzină şi fără cameră la hotel de lux


10 ianuarie 2013

Deputaţii NU vor mai sta la hotel din luna martie. Decizia a fost luată  de conducerea Camerei, fiecare ales va primi în schimb 3500 de lei pentru a-şi plăti chirie.Diurna de şedinţă plus diurna de deplasare din teritoriu la Bucureşti şi invers, fiecare câte 2% din indemnizaţia totală,  dispar, iar în ceea ce priveşte zborurile se va deconta unul singur pe săptămână. De asemenea, se vor cumpăra 80 de maşini LOGAN second hand, pentru noii deputaţi, benzina nu va mai fi decontată şi fiecare deputat îşi va plăti reparaţiile pentru maşina primită.

 

Surse participante la reuniunea dintre liderii de grup şi Valeriu Zgonea au precizat pentru Mediafax că în cadrul întrevederii au fost avansate mai multe propuneri de economisire pentru încadrarea în bugetul pe 2013, care va fi echivalent cu bugetul pe 2012, în condiţiile în care numărul de deputaţi a crescut semnificativ.

Potrivit surselor citate, printre propunerile de economisire s-au numărat eliminarea cazării la hotel a deputaţilor, pentru care s-a plătit în 2012 o sumă ridicată, în condiţiile în care pentru un parlamentar cazat la hotel Camera achită circa 8.000 de lei.

Propunerea avansată miercuri a fost de a se elimina cazarea deputaţilor la hotel, astfel încât aceştia să stea cu chirie, situaţie în care s-ar face economii semnificative, întrucât pentru chiria unui deputat Camera achită 3.500-3.800 de lei.

O altă propunere a fost aceea de diminuare sau tăiere a diurnelor deputaţilor, care sunt în acest moment de 1,2% din valoarea indemnizaţiei.

Nedecontarea carburanţilor folosiţi la maşinile deputaţilor a reprezentat o altă propunere luată în calcul, aceasta fiind comasată cu propunerea ca aleşii să achite din banii lor contravaloarea întreţinerii şi reparaţiilor maşinilor.

Aceste propuneri, dar şi altele care au fost avansate miercuri în întrevederea dintre Zgonea şi liderii de grup vor fi contabilizate într-un draft cu care reprezentanţii Camerei vor merge joi la întâlnirea cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe, unde se stabileşte proiectul de buget al Camerei pe 2013.

Aceste propuneri au fost avansate în condiţiile în care legea nu permite tăierea indemnizaţiilor deputaţilor.

Pentru a opera aceste propuneri, în întrevederea de miercuri s-a stabilit să se modifice Statutul deputaţilor şi senatorilor, care are prevederi referitoare la cazarea la hotel şi la diurne, astfel încât implementarea lor să poată fi făcută legal.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro