Duminică, 19 mai 2024 - 8:31:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Premierul, pe urmele „Marinarului“. Ponta şi-a lansat candidatura la apă


30 iulie 2014

Preşedintele PSD Victor Ponta şi-a lansat, ieri, oficial, candidatura la Preşedinţie într-o manieră inedită. Premierul a sosit la evenimentul de lansare, programat pentru ora 18.00, la Craiova, cu circa o oră întârziere. Absenţa lui Ponta a avut, totuşi, o motivaţie: inundaţiile din judeţul Gorj, regiune reprezentată în Parlament chiar de Ponta.
 
Însoţit de vicepremierul Liviu Dragnea, premierul s-a deplasat, de această dată fără barcă, cu cizme până la genunchi, în localităţile Novaci şi Bengeşti, puternic afectate de ploile din ultimele 24 de ore. Victor Ponta a stat de vorbă cu localnicii, i-a asigurat că va aloca bani pentru inundaţii, i-a mulţumit lui Dumnezeu că nu există victime şi a plecat fuga-fuguţa în judeţul vecin, la Craiova, unde Lia Olguţa Vasilescu îi organizase o primire fastuoasă. Premierul şi-a început discursul exact cu aprecieri despre inundaţii. „Eram cu toţii pregătiţi azi să-mi lansez candidatura. Dumnezeu aşază lucrurile mult mai bine şi mi-am lansat deja candidatura pentru a fi preşedintele românilor în Gorj, la Novaci, la Bengeşti, alături de oameni care de fapt reprezintă România adevărată, nu România din cărţi sau de la televizor“, a spus Ponta, în deschiderea discursului său ţinut în faţa celor 6.000 de social-democraţi prezenţi la Consiliul Naţional. 
 
Premierul a ales să-şi lanseze candidatura în ziua de 29 iulie. Pentru Victor Ponta şi pentru PSD această dată reprezintă punctul culminant al bătăliei cu Traian Băsescu: referendumul din 2012. Doi ani mai târziu, în Bănie, Ponta a exploatat din plin acest reper calendaristic. Cum de altfel era anunţat şi în broşurile pe care delegaţii le-au găsit pe fotoliile din sală, o parte importantă a discursului premierului s-a axat pe atacurile virulente la  adresa preşedintelui Traian Băsescu. Ponta a amintit că în urmă cu exact doi ani, în 29 iulie 2012, 7,4 milioane de români au votat pentru ca şeful statului să plece acasă. Subliniind că după zece ani de mandat Traian Băsescu a lăsat în urmă numai ură, dezbinare şi vieţi distruse.
 
„Vreau să fiu un preşedinte util societăţii. Nu cred că preşedintele trebuie să aibă multă putere. Vă anunţ de pe acum că voi sprijini modificarea Constituţiei aşa cum a propus-o USL în 2012, care să stabilească atribuţiile instituţiilor“, a mai spus Ponta în discursul său. De altfel, imaginea USL este folosită din plin de stafful lui Ponta. Pe tot parcursul şedinţei, pe un ecran imens a rulat mesajul „Schimbare până la capăt“, o diferenţă de nunaţă faţă de „Dreptate până la capăt“, folosit în campania pentru alegerile parlamentare din 2012.
 
Ponta a rebenit de mai multe ori la Băsescu şi l-a atacat, pe final, într-un alt punct nevralgic: terenul de la Nana, achiziţionat de fiica sa, Ioana Băsescu. „Ştiu foarte bine care este pensia medie la Nana, în Călăraşi. O sută şi ceva de euro. Acolo cineva plăteşte o rată de 5.000 de euro, care ar acoperi sute de pensii“, l-a atacat Ponta pe Băsescu.
 
„Ştiţi totul despre mine“
 
Victor Ponta nu a avut numai cuvinte usturătoare la adresa preşedintelui. Ironic, ce-i drept, premierul a spus audienţei că îi mulţumeşte lui Traian Băsescu pentru faptul că viaţa sa nu mai are niciun secret. „Cred că este un avantaj: sunt primul candidat despre care ştiţi absolut tot. Nu am niciun secret. Şi pentru asta trebuie să-i mulţumesc lui Traian Băsescu şi propagandei sale. Au scotocit atât de adânc. Nu au găsit ce am făcut înainte să mă nasc. Dar mai este timp. Nu mai poate Băsescu, nici să mă şantajeze, nici să mă sperie cu ceva. Veţi avea un preşedinte despre care veţi şti tot“, s-a arătat mândru premierul, recunoscând însă, cu regret, că i-a fost greu atunci când ţinta atacurilor a fost familia sa. Deşi nu au fost prezenţi la eveniment, Ponta le-a mulţumit, printre alţii, lui Ion Iliescu, preşedintele de onoare al PSD, şi lui Adrian Năstase, care l-a iniţiat în viaţa politică.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro