Sâmbătă, 24 august 2019 - 3:26:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Serbările de la Ţebea: Elena Udrea, huiduită şi aplaudată, lui Iohannis i s-a cântat ”La mulţi ani”


8 septembrie 2014

Peste 5.000 de persoane au asistat, duminică, la serbările de la Ţebea, politicienii prezenţi făcând băi de mulţime, în timpul cărora Elena Udrea a fost huiduită, dar şi aplaudată, iar lui Klaus Iohannis, care a fost însoţit tot timpul de Vasile Blaga, i s-a cântat ”La mulţi ani”, deşi nu e ziua sa.

Serbările de la Ţebea, din judeţul Hunedoara, care au marcat 142 de ani de la moartea lui Avram Iancu, au fost un prilej pentru mai mulţi politiceni de a face băi de mulţime.

Printre politicienii care au mers la Ţebea s-au aflat Klaus Iohhanis, Vasile Blaga, Elena Udrea, Emil Boc, Gheorghe Falcă, Gheorghe Funar, Dan Diaconescu, precum şi parlamentarii de Hunedoara.

Evenimentul a fost deschis de ceremonia de decorare a drapelului de luptă al Batalionului 26 Vânători de Munte Avram Iancu din Garnizoana Brad, cu ordinul Virtutea Militară în grad de Cavaler, în baza unui decret prezidenţial.

După acest moment au urmat o slujbă religioasă oficiată la biserica din curtea cimitirului din Ţebea, dar şi depuneri de coroane la mormântul lui Avram Iancu.

Au depus coroane de flori toţi politicienii prezenţi la manifestare, dar şi moţii salvatori şi localnicii din Horea care au participat la căutarea şi salvarea victimelor accidentului aviatic din Munţii Apuseni. Grupul localnicilor din comuna Horea a fost însoţit de instrumentişti care au cântat imnul lui Avram Iancu în momentul în care au fost depuse coroane de flori.

Elena Udrea a fost însoţită în permanenţă de primarul Clujului, Emil Boc, iar în timpul ceremoniilor cei doi au stat la o distanţă de câţiva metri de Klaus Iohannis şi Vasile Blaga.

În momentul în care a plecat prin mulţime, unii dintre participanţi au huiduit-o, în timp ce alţii au încurajat-o, au aplaudat-o şi i-au urat să devină preşedintele ţării.

”Mă bucur că sunt un politician care stârneşte pasiuni, au trecut ceilalţi pe aici neobservaţi”, a spus Elena Udrea, referindu-se la faptul că a fost huiduită.

La rândul său, Klaus Iohannis, care a fost însoţit de preşedintele PDL, Vasile Blaga, dar şi de fostul ministru de Interne Traian Igaş şi de primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a fost aplaudat în timp ce a mers printre moţii aflaţi la Ţebea, unii dintre aceştia rugându-l să scape ţara de tirani, să construiască o Românie nouă şi să-i ajute să învingă actuala guvernare.

El s-a oprit, i-a salutat şi a dat mâna cu oamenii.

La un moment dat, salvatorii din Munţii Apuseni cu care Iohannis s-a întâlnit în târgul de la Ţebea l-au luat din mulţime şi, alături de instrumentişti, i-au cântat ”La multi ani!”, deşi nu este ziua lui, spunându-i: ”Să ne trăiţi, domnule preşedinte!”.

Iohannis a trecut şi pe la cortul ACL, dar şi pe la cel al Primăriei Arad, unde un artist de muzică populară i-a cântat mai multe melodii patriotice, printre care şi imnul lui Avram Iancu.

Întrebat dacă se aştepta să scape de huiduieli, Iohannis a spus că nu ştie cum a fost altădată, dar primirea lui la Ţebea a fost una deosebită.

Avram Iancu, unul dintre conducătorii revoluţiei de la 1848-1849 din Transilvania, s-a născut în anul 1824, la Vidra, în Munţii Apuseni, într-o familie de moţi înstăriţi. A studiat dreptul la Cluj şi a murit la 10 septembrie 1872, la Baia de Criş, fiind îngropat la Ţebea, judeţul Hunedoara, lângă "Gorunul lui Horea".


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(178 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateServicii medicale de calitate la standarde europene

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 august 2019
Autentificare
stiriactuale.ro