Miercuri, 24 aprilie 2024 - 9:49:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Biroul Electoral pentru Străinătate despre posibilitatea prelungirii votării


16 noiembrie 2014

Într-un comunicat, BES precizează că în sala de vot se pot afla "doar un număr de alegători egal cu numărul cabinelor de vot" şi că, în afară de membrii biroului electoral al secţiilor de votare, de candidaţi şi de persoanele acreditate, "nicio altă persoană nu poate staţiona în locurile publice din zona de votare sau în localul de vot mai mult decât timpul necesar pentru votare", scrie Mediafax.

De asemenea, Biroul Electoral pentru Străinătate subliniază că, potrivit art. 46 din Legea nr. 370/2004 şi precizărilor BEC din 11 noiembrie, "la ora închiderii secţiei de votare, ora locală 21:00, alegătorii care se află în sala de vot pot să-şi exercite dreptul de vot, iar prin sală de vot se înţelege doar încăperea unde se află cabinele de vot".

În ceea ce priveşte procedura de înlocuire a reprezentanţilor formaţiunilor politice în birourile electorale, BES informează că aceştia pot fi înlocuiţi la cererea celor care i-au propus. În cazul în care reprezentaţii formaţiunilor politice absentează de la lucrările biroului electoral, inclusiv în ziua votării, nu se poate proceda la înlocuirea acestora cu persoane din lista întocmită de Ministerul Afacerilor Externe.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro