Joi, 18 aprilie 2024 - 7:31:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


PDL reclamă modul de organizare a secţiilor de votare în străinătate


19 septembrie 2014

Senatorul PDL de Diaspora Viorel Badea a susţinut, joi, că Guvernul Ponta pregăteşte ”fraudarea masivă a alegerilor”, arătând că prin modul de organizare a secţiilor de votare Executivul urmăreşte blocarea posibilităţii românilor din străinătate de a-şi exprima dreptul la vot la prezidenţiale.

"Deja Guvernul Ponta pregăteşte o fraudare masivă a alegerilor în Diaspora. Pe de o parte, prin dirijarea alegătorilor către consulatele generale pe care le-a organizat în această zonă, iar pe de altă parte prin desfiinţarea unor secţii de votare în comunităţile unde există foarte mulţi români", a declarat Viorel Badea într-o conferinţă de presă.

El a spus că, deşi a rămas acelaşi număr de secţii de votare ca la alegerile prezidenţiale din 2009, "adevărata acrobaţie electorală pe care încearcă să o facă guvernul Ponta" este aceea că secţiile de votare din comunităţile unde există foarte mulţi români au fost desfiinţate şi au fost înfiinţate noi secţii de votare în comunităţile "care practic nu sunt bine reprezentate la nivel numeric".

Viorel Badea a dat ca exemplu situaţia din Italia şi din Portugalia, arătând că în Torino, unde sunt 40.000 de cetăţeni români, din două secţii de votare a rămas una, în schimb fiind suplimentat numărul secţiilor de votare la Triestre, în condiţiile în care aici trăiesc doar 1.500 de români.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro