Miercuri, 5 august 2020 - 3:58:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Klaus Iohannis se retrage din PNL


17 decembrie 2014

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, îşi va anunţa retragerea de la şefia PNL şi din calitatea de membru de partid, joi, la Biroul Permanet Naţional, for care urmează să aleagă şi succesorul său la conducerea formaţiunii, liderii PNL fiind însă convocaţi de miercuri seară la o şedinţă informală, în încercarea de a stabili un singur candidat, infomrează Mediafax.

Liderii de organizaţii judeţene ale PNL şi vicepreşedinţi ai partidului au miercuri seară o şedinţă informală la care va participa şi preşedintele ales, Klaus Iohannis, pentru a încerca să ajungă la un acord asupra unui singur candidat, dintre Ludovic Orban şi Teodor Atanasiu, pentru şefia PNL.

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, i-a convocat pe toţi liderii de organizaţii judeţene ale PNL la o reuniune informală la sediul partidului, la care va lua parte atât preşedintele ales, Klaus Iohannis, actual preşedinte al PNL, cât şi cei doi contracandidaţi anunţaţi pentru poziţia ce va deveni vacantă după preluarea mandatului prezidenţial.

Faţă în faţă, Ludovic Orban, prim-vicepreşedinte al PNL şi liderul PNL Dâmboviţa, cât şi Teodor Atanasiu, prim-vicepreşedinte PNL şi coordonator al PNL Bucureşti, ar putea încerca să se determine reciproc să se retragă din cursă, înainte de şedinţa Biroului Politic Naţional de joi, când ar urma să fie votat noul preşedinte.

Soluţia unui singur candidat la funcţia de preşedinte al PNL este susţinută de ambele tabere sub motivul că acest lucru ar determina mai puţină dezbatere publică în privinţa confruntării celor doi şi a posibilelor dizidenţe.

Totodată, dacă Orban şi-a anunţat convingerea că Iohannis nu va face o recomandare explicită în privinţa succesorului său, Atanasiu se aşteaptă ca preşedintele ales să aibă un punct de vedere clar în această privinţă chiar în această seară. Susţinătorii lui Atanasiu reclamă faptul că Orban a obţinut susţinerea publică din partea lui Crin Antonescu, justificând astfel o posibilă implicare a lui Iohannis.

Pe de altă parte, Orban a anunţat că se bucură de sprijinul a 30 de organizaţii PNL care au realizat consultări interne şi şi-au mandatat şefii să dea un vot în favoarea lui. El a obţinut miercuri câştig de cauză şi în grupul deputaţilor PNL, unde a câştigat competiţia pentru şefia grupului parlamentar împotriva lui Mihai Voicu, susţinut de gruparea Atanasiu.
 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(194 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 3 august 2020
Autentificare
stiriactuale.ro