Miercuri, 8 iulie 2020 - 10:13:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Preşedintele Băsescu şi premierul Ponta, la mare de Paşte


4 mai 2013

Politicienii lasă la o parte politica de sărbători şi petrec Paştele cu familia şi prietenii. Unii dintre politicienii bărbaţi îşi iau rol de gospodină şi schimbă tribuna cu masa din bucătărie, unde prepară cu maiestrie şi mare plăcere bucatele pentru masa de sărbătoare.

 

Băi de mulţime în curtea mânăstirilor. Aşa petrecea în anii trecuţi Paştele preşedintele Traian Băsescu. În ultimii trei ani însă, preşedintele petrece în mijlocul familiei, departe de ochii lumii. Anul acesta, preşedintele Traian Băsescu a plecat la mare, la Neptun, unde va petrece sărbătorile pascale. Şeful statului a ajuns marţi, la Neptun, unde a petrecut cu familia minivacanţa de 1 Mai.

 

La rândul său, premierul Victor Ponta le-a urat românilor "Sărbători fericite".  Într-o postare pe o reţea de socializare, premierul le  transmite românilor că darurile pe care le primim cu toţii, cu ocazia Paştelui, sunt "smerenia, puritatea şi înţelegerea". "Să ne bucurăm de ele cu omenie şi dragoste", mai scrie Victor Ponta în mesajul său de Paşte adresat românilor.

Premierul Victor Ponta a ajuns la mare, miercuri după-amiază, împreună cu familia. Ponta a afirmat, vineri, la Constanţa, că nu s-a întâlnit cu presedintele Traian Băsescu de când se află la mare şi a adăugat că sâmbătă şi duminică va rămâne la Constanţa, urmând ca luni să se întoarcă în Bucureşti, potrivit Agerpres.

 

Adrian Năstase a scris pe blog că petrece sărbătorile de Paşte la Cornu, citind cărţi biblice şi ascultând muzică clasică. Gândurile sale sunt însă ca vremea, spune Năstase: înnorate. "De câteva zile, la Cornu, am pregătit grădina pentru primăvară şi am citit diverse cărţi. (...) La Cornu, astăzi e înnorat. Aşa sunt şi gândurile mele. După luni de zile, ascult din nou Wagner. Aştept Lumina de la miezul nopţii, semn că suferinţa a rămas în urmă", scrie Năstase pe blog.

 

Anca Boagiu aşteaptă Iepuraşul în grădina casei. I-a scris deja că-şi doreşte o faţă de masă nouă, pe care vrea s-o pună, anul acesta, pe masa de Paşte. A ţinut tot Postul şi uită de politică şi partid în perioada sărbătorilor, dedicându-se rolului de gospodină. Anul acesta a încondeiat ouă pentru prima oară. A învăţat de la o bucovineancă expertă în domeniu. Democrat-liberala spune că este specialistă în vopsitul ouălor şi în pregătirea fripturii pentru masa de Paşte.

 

Şi Vasile Blaga lasă politica pentru bucătărie, de Paşte. De la friptura şi ciorba de miel, până la palinca fiartă, îndulcită cu zahăr ars, toate bunătăţile de pe masa de sărbătoare sunt pregătite cu pasiune chiar de către preşedintele PDL. Vasile Blaga a mărturisit că îi place să gătească şi că este om de bază în bucătărie.

După post, spovedanie şi rugăciunea din timpul slujbei Învierii, începe ospăţul. "După ce se vine de la Biserică, se începe cu o crampă... o pălincă fiartă la noi e puţin mai rafinată. Urmează ciocnitul ouălor şi cateva lucruri care sunt obligatorii", explică Blaga. A doua zi de Paşte este, însă, cea mai importantă în sudul Bihorului, Atunci, toată lumea merge la cimitir, pentru parastasul celor adormiţi, precizează el. În această zi se mănâncă bogaci, o mâncare ungurească, cu mai multe feluri de carne.

Preşedintele PDL sărbătoreşte de două ori Învierea Domnului. O dată alături de familia soţiei care este catolică şi a doua oară alături de părinţi, la Petrileni, în satul copilăriei.

 

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(137 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 3 iulie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro