Vineri, 29 martie 2024 - 1:17:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Crin Antonescu anunţă alegeri prezidenţiale în septembrie


9 iulie 2012

crin_antonescu"E imposibil să comasăm alegerile, prezidenţialele trebuie făcute repede, în septembrie", a declarat Crin Antonescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că alegerile prezidenţiale nu mai pot fi comasate cu parlamentarele şi şi-a expirmat opţiunea pentru organizarea prezidenţialelor, în cazul demiterii lui Traian Băsescu la referendum, în luna septembrie. Antonescu a arătat că, potrivit Constituţiei, alegerile prezidenţiale pot fi organizate în maxim trei luni de la rezultatul referendumului. "La o primă vedere, mă tem că este greu spre imposibil să comasăm parlamentarele cu prezidenţialele, pentru că avem restricţii constituţionale. Dacă în 29 iulie sau 30 iulie se validează referendumul, în ideea demiterii, suntem obligaţi ca în maxim 90 de zile să facem prezidenţiale. Asta înseamnă 30 octombrie. O altă prevedere constituţională ne prevede un calendar potrivit căruia nu putem, mai devreme de 29 noiembrie să facem parlamentarele", a explicat liderul liberal.

El a explicat că nu se mai pot organiza alegeri anticipate, cu dizolvarea Parlamentului, chiar dacă toate forţele politice sunt de acord, pentru că, de pildă, preşedintele interimar nu poate dizolva Parlamentul.

"Cred că nu le vom putea face împreună, cred că vor trebui făcute cât mai repede, iar eu cred că aceasta ar însemna undeva în septembrie, adică să aibă toată lumea timp să vină din vacanţă", a mai spus preşedintele PNL. El a mai arătat că mai pot apărea candidaţi care trebuie să aibă timp să îşi facă cunoscute proiectele până la aceste alegeri prezidenţiale.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro