Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 2:18:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Antonescu îl cheamă pe Ponta, lunar, la Senat


11 decembrie 2013

În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a prezentat o serie de propuneri privind modul de lucru al Senatului.

Una dintre acestea ar fi ca lunar să fie organizate dezbateri în plenul Senatului la care să participe premierul Victor Ponta, care să dureze minim două ore.

De asemenea, Antonescu a propus ca săptămânal un ministru să participe la o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu senatorii, pe tema anumitor subiecte legislative.

„Propunerea mea este de a introduce după un model european sistemul de raportori şi contraraportori pe proiecte de lege. Atunci când se convine la nivelul liderilor să existe un raportor al Comisiei şi atunci când opoziţia o solicită, un contraraportor. Aşa se oferă şansa opoziţiei de a-şi face mai bine argumentele”, a mai spus Crin Antonescu.

Totodată, Antonescu a propus creşterea numărului de şedinţe în plenul Senatului, de la două la trei în fiecare săptămână. Prelungirea la patru zile lucrătoare a activităţilor. Marţea vor fi discuţii cu miniştri.

Stabilirea unei corelări la acordarea dreptulrilor la suma forfetară. Sub un anumit procent de voturi exprimate de către un senator să se diminueze şi suma forfetară acordată.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro