Marţi, 2 iunie 2020 - 4:52:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Macovei: Nu accept niciun compromis care să scoată România la mezat


16 octombrie 2015

Europarlamentarul Monica Macovei i-a transmis astăzi, 15 octombrie 2015, un protest preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, faţă de declaraţiile privind relaţia cu Rusia şi i-a cerut, în scris, explicaţii.

Monica Macovei precizează că declaraţiile lui Jean-Claude Juncker "angajează statele din fostul bloc comunist într-o logodnă forţată cu dictatura şi încălcarea flagrantă a drepturilor omului".

"Nu am văzut nicio  reacţie fermă atunci când Vladimir Putin a afirmat că armata rusă poate ajunge în câteva ore la Bucureşti, capitala unui stat membru al Uniunii Europene", precizează Monica Macovei. 

Publicăm integral Protestul semnat de europarlamentarul Monica Macovei şi întrebările adresate, în scris, preşedintelui Comisiei Europene.

1. "Protest

 

Domnule Jean-Claude Juncker,

 

Credeţi că se pot anula 50 de ani de comunism şi de dictatură cu o cariocă prin care să redesenaţi Europa? Suveranitatea este un drept pe care ni l-am câştigat şi nu vom mai permite ca istoria să se repete.

Protestez faţă de declaraţia inacceptabilă privind apropierea Uniunii Europene de Rusia, pe care aţi făcut-o la Passau, pe 8 octombrie 2015. Protestez în calitate de deputat din România în Parlamentul European şi reprezentant al electoratului român.

Aţi menţionat în discursul dumneavoastră fisurile existente în solidaritatea europeană şi faptul că nu suntem suficient de mândri de Europa. Or dumneavoastră aţi făcut exact invers şi aţi adâncit aceste fisuri prin declaraţii care angajează statele din fostul bloc comunist într-o logodnă forţată cu dictatura şi încălcarea flagrantă a drepturilor omului. Rusia este o dictatură ale cărei acţiuni se măsoară şi astăzi prin pierderi de vieţi omeneşti şi încălcarea valorilor care ţin de însăşi esenţa Uniunii Europene.

Nu am văzut nicio  reacţie fermă atunci când Vladimir Putin a afirmat că armata rusă poate ajunge în câteva ore la Bucureşti, capitala unui stat membru al Uniunii Europene.

Dacă sunteţi, aşa cum afirmaţi, un "copil al Războiului Rece", atunci ar trebui să ştiţi la fel de bine ca noi, domnule Juncker, că cetăţenii României au trăit sub dictatură zeci de ani şi că graniţele Europei, de care acum nu sunteţi destul de  mândru, au fost desenate cu o cariocă ce a ucis vieţi şi a mutilat destine, lăsând urme groase în conştiinţa naţională. Vă reamintim că acea cariocă a plasat România 90% sub influenţă rusă.

Vă întreb din nou: credeţi că se pot anula 50 de ani de comunism şi de dictatură? Cum se poate realiza, în mod concret şi mai ales transparent, un parteneriat cu cei responsabili pentru această parte neagră a istoriei României şi a celorlalte state europene, aflate până nu demult sub influenţa Rusiei? Suveranitatea este un drept pe care ni l-am câştigat. Suzeranitatea este ceva ce Rusia a pierdut în mod iremediabil şi nu vom mai permite în niciun context şi la niciun nivel de negociere ca istoria să se repete.

Se discută despre soarta Europei şi a României, în spatele uşilor închise, cel puţin de când au început atacurile Rusiei în Ucraina şi în Crimeea. Nu accept niciun compromis care să scoată România la mezat. Istoric, am trecut o dată prin asta şi nu mai vrem niciodată, noi rămânem liberi. Fiecare stat membru al Uniunii trebuie să fie şi să se simtă în mod egal ocrotit şi respectat.

Aveţi dreptate, nu este "sexy" să încerci să construieşti o "relaţie mai bună" cu Rusia. E ca şi cum ai încerca să faci din Siberia deportaţilor o destinaţie turistică şi să foloseşti cuvântul "sexy" în reclama de prezentare. Cetăţenii români care au supravieţuit lagărelor de muncă, închisorilor comuniste şi opresiunii pot depune mărturie. Şi urmaşii celor care au murit.

 

Monica Macovei,                                       15 octombrie 2015

Deputat în Parlamentul European"

 

 

2. Întrebare adresată, în scris, preşedintelui Comisiei Europene:

"Domnule preşedinte Juncker, aţi afirmat în discursul dumneavoastră, la Passau, pe 8 octombrie 2015, că Uniunea Europeană trebuie să aibă 'a more appropriate relationship with Russia'. Nu ştim ce înseamnă acest lucru şi nu accept niciun fel de compromis care să scoată România la mezat. Istoric, am trecut o dată prin asta şi nu mai vrem, noi rămânem liberi. Fiecare stat membru al Uniunii trebuie să fie  în mod egal ocrotit şi respectat.

1.Vă rog să explicaţi sintagma ‘more appropriate relationship’. Trebuie să facem eforturi pentru o relaţie ‘mai bună’ sau ‘adecvată’cu Rusia? ‘Mai bună’ şi ‘adecvată’ nu înseamnă acelaşi lucru. Adecvat este să privim lucrurile aşa cum sunt: Rusia este o dictatură ale cărei acţiuni se măsoară şi astăzi prin pierderi de vieţi omeneşti şi încălcarea drepturilor omului.

2.Cum se poate realiza, în mod concret şi mai ales transparent, un parteneriat cu Rusia care încalcă flagrant şi veritabil valorile care ţin de însăşi esenţa Uniunii Europene?"


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(268 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 1 iunie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro