Vineri, 26 aprilie 2024 - 2:31:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Vlad Cosma sprijină administraţiile locale


18 iunie 2013

Deputatul PSD Vlad Cosma susţine adoptarea cu majoritate simplă a hotărârilor de patrimoniu care contribuie la dezvoltarea comunităţilor locale

 

Parlamentarul prahovean a susţinut o declaraţie politică în Parlament privind adoptarea cu majoritate simplă a hotărârilor de patrimoniu care contribuie la dezvoltarea comunităţii locale. În acest sens, reprezentantul PSD  şi-a manifestat sprijinul faţă de iniţiativa legislativă care a fost propusă de mai mulţi colegi deputaţi prin care nu mai este necesar cvorumul de două treimi pentru votarea proiectelor referitoare la administrarea domeniului public şi privat al unităţilor administrativ-teritoriale. 

 

“Consider că legea actuală privind administraţia publică locală trebuie modificată. Orgoliile politice şi interesele personale ale anumitor consilieri locali sau judeţeni pot conduce la blocarea proiectelor de investiţii prin care se creează locuri de muncă şi se aduc fonduri la bugetul local. Chiar dacă cetăţenii au votat o majoritate în Consiliul Local sau Judeţean, aceasta nu poate reprezenta interesele electoratului deoarece are nevoie de consensul celorlalţi consilieri”, a declarat Vlad Cosma.

Reamintim că în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Prahova, pe ordinea de zi s-a aflat un proiect de hotărâre care prevedea vânzarea unui teren care aparţine Parcului Industrial Ploieşti (PIP) către compania Procter & Gamble. Americanii şi-au manifestat intenţia de a cumpăra suprafaţa de 251.200 mp, unde se află fabrica de şampoane din  Urlaţi pentru suma de 3,26 milioane de euro, bani care urmau să fie folosiţi de CJ Prahova pentru investiţii în infrastructura locală.

 

Cu toate că Legea Administraţiei publice locale 215/2001 în vigoare prevede că vânzarea unui teren aflat în proprietatea privată a unităţii administrativ-teritoriale pe care sunt ridicate clădiri, constructorii acestora beneficiază de un drept de preempţiune la cumpărarea terenului aferent construcţiilor, consilierii PDL s-au opus. Astfel, nu s-au mai colectat fonduri la bugetul Consiliului Judeţean, nu s-au mai creat locuri de muncă prin extinderea investiţiei americane deoarece consilierii PDL nu au votat proiectul. Acesta a fost respins din lipsă de cvorum, întrucât USL nu întruneşte două treimi fără aportul altor formaţiuni politice.

 

 “Deşi democrat-liberalii au recunoscut că adoptarea acestui proiect ar fi contribuit la dezvoltarea infrastructurii judeţene  şi ar fi creat locuri de muncă pentru comunitatea locală, aceştia au declarat că au votat împotrivă din răzbunare politică. Motivaţia a fost că în momentul repartizării bugetului de la Consiliul Judeţean Prahova către primăriile din judeţ administraţiile locale cu primari PDL au primit prea puţine fonduri“, a completat deputatul PSD.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro