Joi, 28 martie 2024 - 1:25:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Parlamentul, în şedinţă solemnă pentru a celebra rolul Iaşilor în Marea Unire. Principesa Margareta se va adresa plenului


26 aprilie 2017

Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc, miercuri, de la ora 9.00, în şedinţă solemnă comună cu ocazia aniversării centenarului "Iaşi - Capitala Regatului României 1916-1918 şi Oraş al Marii Uniri". La eveniment a fost invitată şi principesa Margareta, care va adresa un mesaj Parlamentului.

Conducerea Parlamentului a decis organizarea în 26 aprilie a unei şedinţe jubiliare a Camerei Deputaţilor şi Senatului dedicată aniversării Centenarului "Iaşi - Capitala Regatului României 1916-1918 şi oraş al Marii Uniri”, la eveniment fiind invitaţi membrii Guvernului şi reprezentanţi ai autorităţilor din Republica Moldova.

Casa Regală va fi reprezentată de principesele Margareta şi Maria şi de principele Radu. Custodele Coroanei, principesa Margareta, se va adresa parlamentarilor reuniţi în plen, a anunţat Casa Regală duminică.

"Acţiunile politice şi măsurile legislative adoptate de către Parlamentul reunit în refugiu la Iaşi, în timpul Primului Război Mondial, au reformat şi modernizat statul român, fiind totodată expresia unui efort politic conjugat al tuturor partidelor reprezentate în Adunarea Constituantă şi «o operă de solidaritate naţională» în jurul unui proiect de ţară, cum afirma Regele Ferdinand I, în Mesajul Tronului, ţinut cu ocazia deschiderii la Iaşi, a noii sesiuni a Parlamentului, la 15 decembrie 1917", se arată în anunţul Casei Regale.

După şedinţa solemnă, în Camera Deputaţilor va fi lansat un album filatelic conţinând o emisiune de mărci poştale şi o medalie a centenarului  "Iaşi, oraş al Marii Unirii 1916-1918".

Regele Mihai a fost ultimul membru al Casei Regale care a rostit un discurs de la tribuna Parlamentului, pe 25 octombrie 2011, cu ocazia împlinirii a 90 de ani.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro