Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 5:12:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ciprian Dafinescu, tânărul ploieştean care vrea să îşi aducă aportul în politica românească


20 decembrie 2015

Implicarea tinerilor este foarte redusa, poate din ce in ce mai redusa. Un tanar este mai interesat sa lucreze intr-un supermarket decat sa-si arunce privirea catre viata politica. Politica din România este apreciata negativ, fapt care îi face pe acesti tineri sa refuze implicarea în viata politica. În opinia lor politica autohtona este lipsita de profesionalism, predomina interesul personal, nepotismul si scandalul, iar termenul de „circ” a revenit constant în discutie. Nu exista o oferta ideologica astfel încât programele politice sa se poată diferentia. Un tanar, cand doreşte sa isi faca adeziunea la un partid politic se gandeste ca trebuie sa lipeasca afise, sa imparta pliante etc. Tinerii vor sa se faca remarcati, sa fie auziti.

Tinerii au nevoie de sustinerea celor care fac politica de un anumit timp si cred ca ei ar putea democratiza atat partidele politice, cat si organele de stat. Politicienii ar trebui sa reprezinte un exemplu demn de urmat, asa cum se intampla in majoritatea tarilor europene. Imi doresc ca in politica sa participe cat mai multi tineri. Acesti tineri ar trebui sa aiba o experienta de viata, sa fie persoane independente, care nu manifesta complexul inferioritatii in actiuni decesive si care au viziuni proeuropene.

Din pacate tinerii sunt marginalizati in momentul de fata, fiind sustinuti mai mult pensionarii. Clasa politica are nevoie de tineri acum mai mult ca niciodata. Traim intr-o lume in care internetul are un cuvant important de spus, internetul este controlat de tineret.

Sunt tanar si vreau sa ma implic in viata politica. Vreau ca toti tinerii sa se faca auziti!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro