Vineri, 29 martie 2024 - 2:43:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mircea Ionescu Quintus: Guvernarea ţării mai importantă decât candidatura lui Antonescu la prezidenţiale


17 februarie 2014

Fostul preşedinte al PNL Mircea Ionescu Quintus intervine în conflictul dintre liderii USL, tot mai aprins în ultima perioadă. Acesta susţine că e mai importantă soarta statului decât candidatura lui Crin Antonescu la Preşedinţie.

Într-un interviu pentru stiripesurse.ro, Mircea Ionescu Quintus a afirmat că a avut o discuţie cu Crin Antonescu, în care l-a sfătuit să accepte o „soluţie de compromis necompromiţătoare”, pentru ca guvernarea să nu aibă de suferit.

Întrebat dacă liderul PNL ar mai rămâne în USL fără susţinerea PSD la prezidenţiale, Quintus a răspuns: „Vreau să vă spun că astea pentru noi şi pentru el au mai puţină importanţă. Toată problema asta a noastră nu este ca neaparat să-l împingem neaparat pe Crin Antonescu în fruntea statului. Dacă el va avea la momentul respectiv o adeziune suficientă cu sau fără susţinerea USL-ului va fi o altă problemă, dar nu periclitarea candidaturii lui poate să ducă la ruperea USL-ului. Nu asta e problema importantă. Important e acuma ca ţara să fie guvernată bine aşa cum a fost guvernată până acum, bine – cât s-a putut de bine”.

Totodată, Quintus spune că nimeni din PNL nu doreşte ca USL să se rupă.

„Nu numai ce cred eu, pentru că eu ca vechi liberal şi ca om care ţine la ţara asta şi la stabilitatea ei, nu pot să mă gândesc la ruperea USL.. Deşi USL-ul a însemnat o construcţie destul de greu de împlinit, dar s-a împlinit, încât eu şi ştiu foarte bine şi atitudinea, îmi permit să spun chiar a preşedintelui cu care am nişte relaţii destul de bune şi al conducerii, nimeni din partidul nostru nu gândeşte şi nu doreşte să se rupă USL-ul, asta o pot spune cu siguranţă”, a mai spus Mircea Ionescu Quintus.

În ceea ce priveşte replicile dure dintre liderii USL, politicianul spune că aceştia se comportă ca doi cocoşi.

„Vreau să vă spun un lucru ca glumă – în America luptele de cocoşi sunt infracţiune! Sunt doi cocoşi, să le dea Dumnezeu sănătate că sunt şi tineri şi destul de înzestraţi, care s-au cocoşit acum… nu cocoşat. Au atitudine de cocoşi. Eu am avut de curând o discuţie cu… foarte de curând cu preşedintele nostru şi cred că l-am făcut să înţeleagă că din antiteza asta de neîmpăcat nu se poate ieşi decât printr-o soluţie de compromis necompromiţătoare”, a mai afirmat Quintus.

„Nu am să vă spun ce soluţie i-am oferit eu preşedintelui nostru. E ceva ce poate cu niţică bunăvoinţă din partea PSD-ului să se accepte. Prin urmare ne luptăm… şi eu din toată puterea cât o mai am să evităm o criză care ar fi rea pentru noi toţi, şi pentru cele două partide importante, dar mai ales pentru ţară. Eu sunt român înainte de toate şi pentru România, pentru ţara noastră, o asemenea dezmembrare în preajma unor alegeri importante, mai ales cele de la sfârşitul anului nu ar fi deloc folositoare încât pot să vă asigur atât cât cunosc eu atitudinea partidului nostru şi ştiu şi mai în jos nu doar din vârf, se vor încerca orice soluţii pentru a împiedica o asemenea rupere”, a mai spus el.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro