Vineri, 19 aprilie 2024 - 3:09:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, s-a înscris în PDL


17 iunie 2014

Andrei Chiliman, primarul sectorului 1 din Capitală, s-a înscris în Partidul Democrat Liberal. Edilul este urmat de susţinătorii săi, foşti membri PNL. Potrivit unor surse din PDL, a fost semnat un protocol cu Iniţiativa România Liberală, lansată în 2012, atunci când Andrei Chiliman a plecat din PNL.

Imediat după alegerile europarlamentare din 25 mai, cele două partide au anunţat că fiecare poate să aibă negocieri cu partidele mai mici, însă colaborările se vor face numai prin absorbţie.

De altfel, liderii PNL şi PDL au avut o nouă rundă de negocieri legată de fuziunea celor două partide. Liberalii şi democrat-liberalii vor să depună actele de înfiinţare a noului partid până la începutul lunii august.

Andrei Chiliman a părăsit Partidul Naţional Liberal în 2012, în urma unui conflict cu Crin Antonescu. Acesta din urmă a demisionat după alegerile europarlamentare din acest an, iar interimatul partidului a fost preluat de Klaus Iohannis.

"Nu cred că voi intra pe uşa din dos în niciun partid. Am intrat mereu pe uşa din faţă. Am fost dat afară din PNL şi nu reintru în PNL. Nu înseamnă că voi ajunge în acelaşi partid, voi ajunge într-un partid în care va ajunge şi PNL, o să ajungem împreună", a precizat Chiliman.

El a făcut această declaraţie după ce a fost întrebat dacă prin aderarea lui la PDL nu înseamnă că va intra pe uşa din dos în PNL, având în vedere că PDL şi PNL vor fuziona în acest an. Chiliman a arătat că el a hotărât să se alăture PDL "pentru că timpul este foarte scurt" şi a precizat că a fost dat afară din PNL după şi-a spus viziunea faţă de liberali

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro