Joi, 28 martie 2024 - 4:24:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Anastase şi Volosevici-campanie cu biserici şi copii


12 noiembrie 2012

Locuitorii din colegiul 11, zona în care candidează preşedintele PDL Prahova Roberta Anastase au fost vizitaţi de către activiştii de partid ai ARD. Tinerii merg zâmbitori din uşă în uşă şi le oferă ploieştenilor un calendar, un raport de activitate pentru perioada 2008-2012 şi un ziar al PDL. Nimic ilegal sau imoral în acest demers. Tipăriturile au sigla partidului, este tipărit tirajul şi numele editorului, deci totul ca la carte. Interesantă este fraza pe care o rostesc tinerii după ce îţi oferă cadoul electoral: “Dacă sunteţi de acord, domnişoara Anastase şi domnul Volosevici vă invită în fiecare zi de marţi, miercuri sau joi, de la ora 18.00 la Restaurantul Giulia.”

Hopa…păi parcă e interzisă oferirea de mâncare alegătorilor…Sau ordonanţa de urgenţă se referă doar la alimentele ambalate?

Interesante sunt şi materialele electorale. Pline de poze cu Roberta Anastase şi cu Andrei Volosevici împăţişând copii sau închinându-se evavlios în faţa icoanelor.  Aş fi înţeles pozele dacă vreunul dintre cei doi candidaţi ARD ar fi fost părinte şi ar fi înţeles ce se întâmplă în sufletul unui părinte atunci când constată că un politician se foloseşte de imaginea inocentă a unui micuţ. Am o singură întrebare: Oare există acordul părinţilor pentru ca fotografiile copiilor lor să apară în materialele electorale ale celor doi candidaţi?

Cât despre biserică…Este clar că ARD se foloseşte de imaginea unei instituţii credibile pentru a căpăta încrederea electoratului. Şi alţi candidaţi ARD din alte zone ale ţări folosesc în materialele electorale fotografii cu biserici sau cu preoţi.

Cât despre micuţii din poze, m-am simţit pentru câteva secunde înainte de 1989, când copil fiind descopeream în ziarele vremii fotografiile cuplului Ceauşescu înconjuraţi de faimoşii pionieri. Din pozele Robertei Anastase şi ale lui Andrei Volosevici lipsesc uniformele pionierilor şi imensele buchete de flori…


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro