Miercuri, 24 aprilie 2024 - 12:14:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tăriceanu: Voi încerca să fiu un preşedinte al Senatului corect, echilibrat şi echidistant, dar implicat


11 martie 2014

Noul preşedinte al Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi-a prezentat, luni, în plen, obiectivele pe care le va urmări la şefia Senatului, precizând că va încerca să fie un preşedinte corect, echilibrat şi echidistant, dar şi implicat, care nu va asista pasiv la ceea ce se întâmplă în societate. 
 
"Voi încerca să fiu un preşedinte corect, echilibrat şi echidistant, implicat. Nu voi asista pasiv la ce se întâmplă în societate şi în politică", a spus Tăriceanu, luni, adăugând că rolul Senatului nu trebuie să fie doar legislativ, ci să aibă şi rol de dezbatere şi de garant al democraţiei şi statului de drept. 
 
De asemenea, Tăriceanu a mai spus că va milita pentru cele patru libertăţi fundamentale, pe baza cărora s-a construit Uniunea Europenă şi pe o societate bazată pe modelul social european. 
"Vreau să ajungem să trăim într-o ţară normală, care nu mai este divizată şi măcinată de conflicte, aşa cum s-a întâmplat în ultima perioadă. Trebuie să avem şi curajul şi dorinţa de a colabora pe anumite teme majore", a mai declarat noul preşedinte al Senatului. 
Totodată, noul preşedinte al Senatului a declarat în plen, după alegerea sa, că proiectul politic USL este în momentul de faţă, din punctul său de vedere, un proiect care nu au reuşit să fie dus la îndeplinire. 
 
"Proiectul politic al USL este în momentul de faţă, din punctul meu de vedere, un proiect pe care nu am reuşit să îl ducem la îndeplinire. Ne-am angajat să punem România pe picioare, toţi cei care am fost aleşi sub sigla USL şi având în vedere că misiunea nu ne-am dus-o la îndeplinire, vreau să cred că trebuie să lucrăm împreună pentru a nu-i dezamăgi pe cei care ne-au votat, pentru a nu le distruge speranţele într-o viaţă mai bună", a afirmat Tăriceanu. 
 
El a mai spus că, după aderarea la Uniunea Europeană şi NATO, România duce o lipsă acută de un proiect major. 

Călin Popescu-Tăriceanu a fost ales, luni, în funcţia de preşedinte al Senatului. Senatorul independent Călin Popescu-Tăriceanu, susţinut de grupurile PSD, PC şi UDMR, a întrunit din partea senatorilor 93 de voturi "pentru", 60 de parlamentari votând împotriva alegerii sale.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro