Joi, 28 martie 2024 - 10:48:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Legea amnistierii şi a graţierii, în dezbatere publică


18 decembrie 2013

Legea amnistiei şi a graţierii a fost retrimisă în comisii până pe data de 1 februarie 2014. la propunerea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, astfel încât să fie consultate toate instituţiile care au păreri contrare. Propunerea lui Zgonea a întrunit 268 de voturi pentru şi nici o împotrivire.

Premierul Victor Ponta a declarat că Legea amnistiei poate fi adoptata, după ce Comisia Europeană va fi informată din diverse motive practice, dacă este în spiritul Constituţiei României şi a reglementărilor europene, excluzând faptele de violenţă şi de corupţie.

"PSD susţine, de principiu, ideea că după discuţia cu Ministerul Justiţiei, cu CSM, cu Înalta Curte şi după informarea Comisiei Europene, dacă este în spiritul nu doar al Constituţiei româneşti ci şi al reglementărilor care se adoptă pe plan europen şi dacă exclude faptele de violenţă şi faptele de corupţie, din motive practice şi de politică penală, poate fi adoptată Legea amnistiei", a declarat Ponta.


Valeriu Zgonea a declarat ca Legea Amnistierii este în dezbatere publică şi că va rămâne în acest stadiu până pe data de 1 februarie, pentru a se clarifica dacă reprezintă o chestiune legală.

"Apoi a venit problema cu graţierea. După ce am avut discuţia cu cei de la ambasadă, toată lumea şi-a dat seama că el este un proiect normal. Şi el este în dezbatere publică. De aceea l-am şi oprit de la votul final, ca să fie în dezbatere publică până la 1 februarie, să vadă toată lumea că nu este nicio chestie ilegală", a spus Zgonea.

Mai mult decât atât pe data de 1 februarie 2014 intră în vigoare noul Cod Penal, motiv pentru care e posibil ca legea amnistierii să nu mai poată intra în vigoare înainte de 1 februarie 2014.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro