Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 2:53:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


A încetat din viaţă Mioara Roman, fosta soţie a premierului Petre Roman


23 februarie 2024

Mioara Roman a încetat din viaţă la vârsta de 83 de ani. Vestea tragică a fost adusă publicului prin intermediul unei postări pe reţeaua de socializare Facebook de către fiica sa, Oana Roman.

Se pare că Mioara Roman, cunoscută ca fiind fosta soţie a fostului premier Petre Roman, se afla internată de câteva luni într-un cămin de bătrâni din Snagov. Aici a suferit un stop cardio-respirator. Starea sa de sănătate era gravă, fiind afectată de o degenerare neurocognitivă şi alte probleme medicale.

Mioara Roman a fost o personalitate remarcabilă, fiind cunoscută şi pentru activitatea sa profesională. Ea a urmat cursurile Şcolii Particulare Franceze din Varşovia în perioada în care tatăl său lucra acolo. Ulterior, şi-a dedicat timpul studiului limbii arabe sub îndrumarea profesorului Yves Nathan Goldenberg, iar mai târziu a lucrat la Radio Bucureşti Internaţional timp de 17 ani, până în 1981, ocupând poziţia de şefă a secţiei de arabă. A avut o carieră strălucită, interviind personalităţi de talie internaţională precum preşedintele egiptean Hosni Mubarak sau fostul rege Hussein al Iordaniei.

Deşi mai puţin cunoscută, Mioara Roman a avut şi o căsătorie anterioară cu Iosif Zilahy, din care a rezultat fiica lor, Catinca. Despărţirea de acesta a fost urmată de o relaţie prietenească, chiar şi după căsătoria cu Petre Roman.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro