Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 2:38:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Deputaţii au votat, Elena Udrea poate fi arestată din nou


24 februarie 2015

Încuviinţarea arestării preventive a Elenei Udrea a fost publicată, luni seara, în Monitorul Oficial al României - Partea I - Numărul 136/2015. Ediţia este deschisă cu cele două decizii ale parlamentului care o privesc pe favorita lui Băsescu.

În orice moment - după publicarea avizului favorabil al Parlamentului-, procurorii anticorupţie pot cere Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arestarea preventivă a favoritei lui Băsescu şi apoi, în cazul unei decizii favorabile a magistratului de drepturi şi libertăţi, va putea fi reîncarcerată în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă de la Rahova al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Camera Deputaţilor a aprobat, luni, noua cerere de arestare preventivă în cazul Elenei Udrea, pentru noi acuzaţii în dosarul "Gala Bute". Deputaţii PNL au votat, luni, „la vedere”, în favoarea cererii de încuviinţare a arestului preventiv în cazul Elenei Udrea.

Deputaţii au votat în favoarea cererii de încuviinţare a arestului preventiv în cazul acesteia. 170 au votat "pentru" şi 118 "împotrivă".

Deputatul Elena Udrea a ajuns luni la Parlament, unde urmează să fie dezbătute şi votate cele două cereri ale DNA de începere a urmăririi penale şi arestare preventivă în cazul său pentru săvârşirea de noi infracţiuni în dosarul "Gala Bute".

Elena Udrea a declarat luni, în Parlament, că este ”vânată” sistematic, fiind ”ţinta unei acţiuni precise în care secretele trebuiau păstrate prin folosirea cătuşelor împotriva sa”. Ea a cerut modificarea Codului penal şi a celui de procedură penală, motivând că arestul preventiv este "o pârghie similară cu tortura, la care se apelează prea des".

”În urmă cu fix 2 săptămâni aţi votat 6 cereri împotriva mea. Le-aţi aprobat pe toate sub marota ”noi nu ne opunem justiţiei”. Am spus mereu că justiţia trebuie să funcţioneze în cazul tuturor. Era suficient să daţi aviz doar cererilor de urmărire penală”, a spus Elena Udrea

”N-a contat excepţionalul situaţiei în care m-am aflat: un deputat cu 3 cereri de arest preventiv în doar 2 ore. N-a contat că era evident că eram ţinta unei acţiuni precise în care secretele trebuiau păstrate prin folosirea cătuşelor împotriva mea.”

”Este evident că sunt o ţintă. Sunt vânată sistematic. În ritmul acesta o să ne vedem din 2 în 2 săptămâni până în 2016.”

Dosarul ”Gala Bute” reprezintă dovada cea mai clară că separarea puterilor în stat nu mai funcţionează.

Nu mă voi da nici cu mir, nu voi citi nici acatiste, nu voi spune rugăciuni.

”Am fost dusă în arestul Poliţiei Capitalei, am fost percheziţionată, m-au dezbrăcat şi mi-au luat sutienul. Aş fi vrut să vin astăzi în cătuşe în fata dumneavoastră, să le puteţi vedea, să le atingeţi, să înţelegeţi mai bine”, a spus Udrea. Ea a descris în faţa deputaţilor şi condiţiile din celulă: toaletă turcească fără perdea, apă caldă de două ori pe zi.

”Faceţi ce trebuie să facă Parlamentul: legiferaţi, oferiţi oamenilor legi corecte, pentru ca abuzuri care se întâmplă în cazul a zeci de mii de români să nu mai fie posibile”.

”În arest am întâlnit două femei aflate acolo pentru nereguli contabile. Nu sunt un pericol pentru societate, nu au comis fapte abonimabile. Se luptă pentru viaţa lor. Stau cu lunile înainte de a se judeca acuzaţiile pentru care sunt aduse. Procurorii speră că vor recunoaşte fapte pe care nu le-au comis. Arestul preventiv este o pârghie similară cu tortura, la care se apelează prea des. Trebuie să oprim ca arestarea preventivă, prevăzută iniţial ca o măsură excepţională, să devină o practică. Justitia pe care o clamăm de atâtea ori are şi această faţa despre care nu vorbim.

DNA -ul trebuie să reformeze clasa politica e o mare minciună. E periculos pentru statul de drept să laşi doi oameni să decidă cine e arestat şi cine nu. Cei care trebuie sa reformeze clasa politică sunt cetăţenii”, a declarat Udrea în Parlament.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro