Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 1:17:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Angajaţii din spitale sau penitenciare nu pot vota


27 iulie 2012

votPersonalul angajat al penitenciarului sau cadrele medicale aflate în ziua referendumului la serviciu nu pot vota cu urna specială solicitată pentru deţinuţi sau persoanele internate.

Potrivit Biroului Electoral Central (BEC), singurele situaţii în care Legea 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, corelată cu legea 35/2008, permite deplasarea urnei speciale sunt cele privind persoanele netransportabile din cauză de boală sau invaliditate şi persoanele deţinute în baza unui mandat de arestare preventivă sau aflate în executarea unei condamnări fără a-şi fi pierdut drepturile electorale.

Totodată, BEC a precizat că dispoziţiile legale nu prevăd obligativitatea depunerii de către solicitanţii urnei speciale a unor acte medicale care să dovedească faptul că aceştia sunt netransportabili pentru cauză de boală sau invaliditate.
Persoanele netransportabile din cauză de boală sau invaliditate, care nu se află în instituţii sanitare sau de ocrotire socială şi care doresc să voteze prin intermediul urnei speciale, întocmesc o cerere, care va fi depusă la biroul electoral al celei mai apropiate secţii de votare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro