Marţi, 19 martie 2024 - 7:40:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Reformatorii lui Tăriceanu se pregătesc de fuziune cu un partid de la guvernare


11 martie 2015

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că Partidul Liberal Reformator, format în mare parte din foşti membri PNL, poartă negocieri pentru o fuziune cu Partidul Conservator, condus în prezent de Daniel Constantin.

În tot acest timp, în PC ar exista tensiuni foarte mari. Mai mulţi lideri ai partidului s-ar împotrivi acestei fuziuni. Mai mult, în urmă cu câteva săptămâni, câţiva membri PC au propus ca Daniel Constantin să fie schimbat din fruntea formaţiunii politice şi l-au propus pe Cristian Popescu Piedone ca înlocuitor.

De altfel, tensiunile din PC au început să devină mai vizibile spre sfârşitul anului trecut. Mai mult, pe 29 ianuarie, prim-vicepreşedintele Partidului Conservator, Cristian Popescu Piedone, senatoarea Cristiana Anghel, vicepreşedinte şi încă patru lideri au anunţat că se retrag din toate funcţiile deţinute.

Daniel Constantin a fost „renegat” inclusiv de fondatorul partidului, Dan Voiculescu, care a transmis din închisoare că actualul preşedinte al PC, care i-a fost foarte apropiat, e pe lista celor pe care „îi va judeca Dumnezeu în 2015”. Cu toate acestea, Daniel Constantin nu a avut nicio replică la declaraţia lui Voiculescu.

Un alt lider al PC care l-a atacat pe Constantin este şi Felix Tache, consilier general la Primăria Bucureşti.

„Eu, Tache Felix îl susţin pe Cristian Popescu Piedone la preşedinţia partidului şi cred că astfel vom putea scăpa de eticheta de partid „breloc” sau cea de „soluţie imorală”. Cred cu tărie că Piedone ar putea să ducă partidul la următoarele alegeri la un scor de peste 5%, fără să aibă nevoie de niciun fel de alianţă”, a declarat Felix Tache.

Mai mulţi membri importanţi ai PC, care îl susţin pe Piedone, fac presiuni pentru a organiza un congres în urma căruia să-l înlocuiască pe Daniel Constantin.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro