Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 2:46:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tot ce trebuie să ştiţi despre Mihai Tudose, noul premier


28 iunie 2017

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că, în urma consultărilor cu partidele politice parlamentare, a acceptat desemnarea noului prim ministru în persoana lui Mihai Tudose, membru PSD şi ministru interimar al Economiei.

„PSD şi ALDE susţin că au în continuare o majoritate în Parlament. Aceste două formaţiuni politice s-au prezentat împreună la consultări şi au înaintat o propunere, în persoana domnului Tudose”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele a mai spus şi a constatat faptul că partidele din opoziţie nu au avut propruneri concrete şi nici nu a observat existenţa unei înţelegeri pentru a reliza o nouă majoritate în Parlament.

Cine este Mihai Tudose

Mihai Tudose a fost două ori ministru al Economiei. În Guvernul condus de Victor Ponta a condus ministerul 11 luni, iar în Cabinetul Grindeanu a stat patru luni, din februarie şi până acum. De asemenea, este unul dintre miniştrii care şi-au dat demisia.

De asemenea, foarte important este şi faptul că în evaluarea făcută de PSD pentru Guvernul condus de Sorin Grindeanu, Mihai Tudose era trecut cu mari nerealizări. Nu avea nicio măsură din programul de guvernare PSD finalizată. Liviu Dragnea a venit cu o scuză spunând că a avut realizări, dar au fost blocate în guvern de premierul Sorin Grindeanu.

Tudose a absolvit Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative din cadrul Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir”. Tudose a absolvit un curs post-universitar în domeniul securităţii naţionale la Colegiul Superior de Securitate Naţională, Serviciul Român de Informaţii, în 2006. În acelaşi an a participat la un curs de specializare post-universitar la Colegiul Naţional de Apărare – Bucureşti.

În 2010, Tudose a obţinut diploma de Doctor în domeniul Ştiinţe Militare şi Informaţii, la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, Serviciul Român de Informaţii. Lucrarea s-a intitulat „Protecţia infrastructurile critice”.

Un an mai târziu era lector universitar în cadrul aceleaşi instituţii, iar în 2013 ocupa postul de conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Vitează”, SRI. Mihai Tudose a cerut, în 2016, retragerea titlului de doctor, în urma acuzaţiilor de plagiat.

Potrivit declaraţiei de avere, deputatul deţine un apartament în municipiul Brăila, două autoturisme Mercedes şi o colecţie de timbre estimată la 30.000 de euro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro