Vineri, 19 aprilie 2024 - 9:45:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Liderul TSD Prahova le scrie liderilor PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga


8 aprilie 2016

Andrei Nicolae, presedintele TSD Prahova, a adresat liderilor PNL o scrisoare prin care atrage atentia asupra faptului ca in mai multe localitati din Prahova se pregatesc candidaturile unor politicieni condamnati penal sau, cel putin, in curs de anchetare.

 

Doamnă copreşedinte Alina Gorghiu,

Domnule copreşedinte Vasile Blaga,

 

Vă scriu în urma declaraţiilor pe care le-aţi făcut în presa naţională în ultimele săptămâni. Dumneavoastră ne-aţi prezentat, de nenumărate ori, criteriile de integritate ale PNL şi promisiunile PNL de împrospătare a clasei politice.

Ca tânăr implicat în politică m-am bucurat pentru că, şi eu, consider că a venit timpul să oferim alegătorilor candidaţi curaţi, fără probleme de incompatibilitate sau fără dosare penale.

Am salutat decizia pe care aţi luat-o în cazul candidatului pentru primăria municipiului Ploieşti. Însă vă supun atenţiei mai multe cazuri din judeţul Prahova, cazuri pe care, probabil, colegii dumneavoastră de aici au omis să vi le prezinte.

Ciprian Stătescu, primarul oraşului Băicoi: declarat incompatibil de către ANI în data de 10 decembrie 2013 (conflict de interese în materie administrativă şi penală, conform ANI). Domnul Stătescu, în calitate de primar,

  • a avizat un număr de 71 de facturi emise de societatea comercială la care mama sa deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator şi a aprobat dispoziţiile de plată către această societate, în valoare totală de 75.513,44 Lei.
  • A încheiat cu S.C. HIDRO PRAHOVA S.A., în calitate de chiriaş (societate comercială la care oraşul Băicoi deţine calitatea de acţionar, iar persoana evaluată deţine calitatea de reprezentant al consiliului local), un contract de închiriere imobil, în suprafaţă construită de 100 mp;
  • In calitate de primar al oraşului Băicoi, a emis o dispoziţie prin care sora sa este numită în postul de şef atelier gospodărire comunală în cadrul aparatului de specialitate al primarului;
  • In calitate de reprezentant al primăriei, a încheiat cu sora sa un contract individual de muncă şi, totodată, a aprobat fişa postului aferentă funcţiei ocupată de aceasta ;
  • Condamnat pe fond la şase luni de închisoare cu suspendare într-o cauză în care a fost judecat pentru conflict de interese.

Ciprian Stătescu va candida pentru un nou mandat din partea PNL !

 

 Eugen David, primarul comunei Floreşti: trimis în judecată pentru conflict de interese.

A emis “9 dispoziţii de plată prin care s-a obţinut, direct, un folos material pentru o rudă şi afinii săi, respectiv a dispus plata către aceştia  a  unor ajutoare de urgenţă, cuprinse între 2.000 şi 5.000 de lei”. (procurorii susţin că ar fi vorba despre mama, socrii şi cumnatele lui Eugen David).

Eugen David va candida pentru un nou mandat din partea PNL

 

Horia Tiseanu, primarul municipiului Câmpina: Într-un proces verbal de constatare a neregulilor privind proiectul Modernizare Calea Daciei (pasajul suprateran de la intrare în Câmpina), document realizat de Direcţia Constatare şi Stabilire Nereguli din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice sunt făcute referiri la societatea Careko Services SRL, deţinută de fiul şi de soţia primarului Horia Tiseanu. Posibilitatea unui conflict de interese a fost semnalată şi de DLAF, iar nota de control a acestei autorităţi a fost transmisă DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti.

HoriaTiseanu va candida pentru un nou mandat din partea PNL

 

Dragoş Niţă, primarul oraşului Plopeni: acuzat că a asfaltat strada Patriei fără licitaţie. Licitaţia s-a ţinut după câteva luni de la asfaltarea reală. Dosar penal pentru încălcarea Legii Referendumului

Dragoş Niţă va candida pentru un nou mandat din partea PNL

 

Doamnă Gorghiu, domnule Blaga, sunt doar câteva exemple din judeţul Prahova, exemple ale unor candidaţi care încalcă criteriile de integritate adoptate şi făcute publice de către PNL. Vă asigur că mai sunt şi alţii cu astfel de probleme, fiecare situaţie fiind prezentată pe larg de către presa locală din Prahova.

Vă rog să trataţi demersul meu ca pe un simplu pas în efortul comun de înnoire şi curăţire a clasei politice. Este sesizarea unui tânăr implicat cu dedicaţie şi profesionalism în politică, având dorinţa ca, începând cu anul 2016, politica să fie facută de oamenii cărora le pasă cu adevărat, pe termen lung, de comunităţile din care fac parte fără a urmări interese personale imediate. Cred că, numai în acest fel, clasa politică din Prahova şi din România poate împlini aşteptările electoratului.

 

Andrei Nicolae

Preşedinte TSD Prahova

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro