Vineri, 26 aprilie 2024 - 9:36:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Senatoarea sexy vrea creşterea alocaţiei pentru copii la 200 de lei lunar


12 martie 2013

Scandalizată de nivelul jenant al alocaţiei lunare pe care o acordă statul fiecărui copil, senatoarea PP-DD Steliana Miron e decisă să facă o schimbare. Ea a iniţiat o lege prin care cere ca alocaţia lunară de 42 de lei să crească la 200 de lei pe lună. Suma ar fi oricum şi aşa mult mai mică decât cea acordată în alte state membre ale Uniunii Europene.

“Ne plângem că populaţia ţării scade, dar avem cea mai mică alocaţie pentru creşterea copiilor din toate statele UE. Chiar şi în Grecia, care e în criză majoră, statul dă peste 100 de euro pentru un copil. La noi, nimeni nu a gândit să dea un ajutor mai substanţial pentru creşterea copilului”, ne-a declarat Steliana Miron.

Senatoarea susţine că suma de 42 de lei, cât e acum alocaţia pentru un copil, nu le ajunge părinţilor nici măcar pentru o pereche de pantofi, să nu mai vorbim de alte necesităţi. “Cred că nu este un efort prea mare pentru Guvernul României să crească acest ajutor la 200 de lei lunar. Nu sunt nici aceştia bani mulţi, dar e totuşi ceva pentru a încuraja tinerii să dea naştere la cât mai mulţi copii”, a afirmat parlamentarul.

Aleasa face şi o comparaţie cu faptul că românii cotizează lunar pentru ca statul să poată acorda 2.340 de lei pe lună pentru întreţinerea fiecărui puşcăriaş din România, sumă care include cazarea, hrana, apa, curentul şi asigurarea pazei.

Susa:Libertatea.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro