Marţi, 23 aprilie 2024 - 10:57:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mitrea, condamnat la doi ani de închisoare cu executare, s-a predat


13 februarie 2015

Miron Mitrea. Fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea a fost condamnat, vineri, la 2 ani de închisoare cu executare, în dosarul de corupţie privind renovarea casei mamei sale. În dosarul "Casă pentru mama", Mitrea este acuzat de luare de mită. Totodată, judecătorii au decis şi confiscarea sumei de 327.928 de lei în cazul fostului ministru. Decizia ÎCCJ este definitivă.

Miron Mitrea s-a predat la IPJ Constanţa. Fostul ministru al Transporturilor urmează să fie încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă. Miron Mitrea a fost condamnat definitiv, vineri, la 2 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, în dosarul "Casă pentru mama".

Totodată, Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, format din preşedintele Mihai Ionuţ Matei, Rodica Cosma, Mariana Ghena, Anca Mădălina Alexandrescu şi Ştefan Pistol, a decis să confişte de la fostul deputat PSD suma de 327.928 de lei.

În acelaşi dosar, Irina Jianu, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii, a fost condamnată la 5 luni de închisoare, tot cu executare, pentru dare de mită.

Potrivit MEDIAFAX, decizia de vineri a instanţei supreme este definitivă, Miron Mitrea şi Irina Paula Jianu urmând să fie încarceraţi.

În primă instanţă, Mitrea a fost condamnat tot la 2 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Astăzi, însă, procurorii ceruseră o pedeapsă mai mare.

Potrivit DNA, în perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii, foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei, în schimbul numirii şi menţinerii acesteia în funcţia de inspector-şef adjunct şi inspector-şef al ISC.

DNA susţine că această sumă reprezintă contravaloarea lucrărilor de construcţii, amenajare şi dotare efectuate cu titlu gratuit şi în lipsa unor contracte de antrepriză sau subantrepriză de SC Conimpuls SA Bacău, SC Vertcon SA Bacău, SC Durimpuls SRL Bacău şi SC Regal Glass SRL Bacău la un imobil din judeţul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro