Vineri, 29 martie 2024 - 11:02:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Iohannis: Dacă ajung preşedinte nu fac niciun pact de coabitare cu Ponta


19 august 2014

Prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, a declarat că dacă ajunge pe scaunul de la Cotroceni, nu va va încheia niciun pact de coabitare cu premierul Victor Ponta, scrie Gândul.

„Pot să spun că la mine nu va exista niciun pact de coabitare, fiindcă o coabitare este un fel de troc politic, îi lipseşte esenţa unui bun compromis politic, care este transparenţa. Nici până în ziua de astăzi nu ne-a spus primul-ministru ce l-a determinat pe el să meargă la Cotroceni să semneze acel pact de coabitare. Ceea ce vreau eu este să arăt că se poate colabora chiar de pe poziţii doctrinare politice diferite şi voi dovedi acest lucru", a precizat Iohannis.

Preşedintele PNL a afirmat că deşi cel mai probabil va fi obligat să accepte pentru o perioadă guvernul actual, nu va face niciun troc politic. Acesta a explorat şi varianta în care, dacă va câştiga alegerile, ar încerca o schimbare a actualei majorităţi PSD pentru a impune un premier ACL. Însă, Iohannis a subliniat că indiferent care va fi cazul nu va recurge la nicio soluţie imorală pentru a-l putea numi premier pe Cătălin Predoiu.

„Această majoritate parlamentară de acum va ţine până cel târziu în 2016, când vom avea alegeri generale. Orice alte soluţii sunt posibile şi sunt soluţii constituţionale pe care le voi propune şi soluţii morale care ţin de partidul nostru, de noul Partid Naţional Liberal. Este dorinţa noastră de a guverna România, este dorinţa mea declarată de a avea o guvernare pe 10 ani, nu am fuzionat partidele noastre doar pentru a câştiga alegerile prezidenţiale", a explicat Iohannis.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro