Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 5:17:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Candidatul PPDD din Colegiul 12 cere stoparea traseismului politic


6 decembrie 2012

Cătălin Niţă, candidatul PPDD, pentru un mandat de deputat, în Colegiul 12 Ploieşti Nord, a trimis tuturor candidaţilor la alegerile parlamentare din  Prahova, o scrisoare deschisă prin care le solicită să susţină adoptarea unei legi prin care să fie oprit traseismul politic.

Principiul legii este simplu: parlamentarii care vor un nou mandat de senator sau deputat să fie obligaţi să candideze în acelaşi colegiu în care l-au obţinut şi pe primul, pentru ca în cazul în care şi-au dezamăgit alegătorii să poată fi sancţionaţi prin vot.

“Legea Potecaru” este iniţiată de către Ilie Potecaru, Radu Orzaţă şi Cătălin Niţă, şi face parte din programul de campanie al acestora.

Publicăm în integralitate scrisoare deschisă a candidatului PPDD

 

Domnule candidat,

Subsemnatul, Cătălin Răzvan Niţă, candidat pentru Camera Deputaţilor din partea PP-DD în Colegiul 12, Ploieşti, fac apel, prin prezenta scrisoare deschisă, la cinstea, onoarea şi corectitudinea dumneavoastră.

Doresc să vă aduc la cunoştinţă proiectul echipei din care fac parte, prin care vom putea pune capăt traseismului politic. În prezent, nimeni şi nimic nu-i poate opri pe politicieni să mintă, să promită şi să nu îşi respecte promisiunile. Orice campanie electorală, de la Revoluţie până astăzi, a fost şi este un prilej de minciună organizată. Acest lucru este posibil pentru că nu există niciun mecanism prin care politicienii să poată fi traşi la răspundere pentru promisiunile neonorate.

Soluţia pe care am studiat-o împreună cu echipa mea şi pe care astăzi o supun atenţiei dumneavoastră este menită să responsabilizeze clasa politică. Astfel, niciun parlamentar care a reprezentat în parlament un colegiu, nu va putea candida la viitoarele alegeri în alt colegiu.

Prin acest demers moral, parlamentarii vor putea fi judecaţi de propriul electorat şi nu vor mai putea fugi de răspundere.

În acest sens, în spiritul art. 74 din Constituţia României şi cu respectarea Legii nr.189/1999, a fost demarată procedura legală privind exercitarea iniţiativei legislative de câtre cetăţeni, prin strângerea de semnaturi ale susţinatorilor.

În speranţa că şi dumneavoastră doriţi epurarea clasei politice susţineţi iniţiativa noastră legislativă, vă rog să precizaţi în mod public care este poziţia dumneavoastră oficială în această privinţă prin răspunsul la prezenta scrisoare, pe care ni-l puteţi returna la adresa de email [email protected] sau prin poştă la sediul nostru din strada Scoruşului nr.2, bl 15, Ap. 3, Ploieşti.

Cu respect, Cătălin Răzvan Niţă

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro