Duminică, 16 iunie 2024 - 12:52:02
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Femeile condamnate pentru fraudă electorală în 2020, înlocuite din funcţii la secţiile de votare din Ciorani


23 mai 2024

Decizia de desemnare a două femei condamnate pentru fraudarea alegerilor locale din comuna prahoveană Ciorani în 2020 în funcţiile de preşedinţi la două secţii de votare pentru alegerile din 9 iunie 2024 a provocat un val de indignare. Din fericire, decizia a fost revizuită de Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală în urma unei contestaţii, ceea ce a dus la înlocuirea celor două persoane din funcţiile de preşedinte al secţiilor de votare 374 şi 375.

Informaţia a fost confirmată de preşedintele Partidului România în Acţiune, Mihai Apostolache, care a criticat vehement desemnarea celor două femei, condamnate anterior pentru fraudă electorală. Pe pagina sa de Facebook, Apostolache a subliniat importanţa alegerilor libere şi corecte, conform Constituţiei României

"Alegeri libere şi corecte?!? La fel ca în 2020 la Ciorani?!? Culmea tupeului: două persoane condamnate pentru fraudă electorală la alegerile locale din comuna Ciorani, din anul 2020, au fost desemnate preşedinţi la două secţii de votare din localitate pentru alegerile din 9 iunie 2024: Grigorescu Nicoleta la secţia nr. 374; Spătarelu Adnana Ramona la secţia nr. 375. Suveranitatea aparţine poporului român şi se exercită prin reprezentanţi aleşi în cadrul unor alegeri libere, periodice şi corecte. (Art. 2 alin. 1 din Constituţia României) Rog Autoritatea Electorală Permanentă să le înlocuiască pe cele două persoane, iar instituţiile care veghează la respectarea Constituţiei să urmărească procesul electoral din comuna Ciorani", a declarat Apostolache pe pagina sa de Facebook.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 14 iunie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro