Vineri, 29 martie 2024 - 2:47:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mazăre şi Vâcov arestaţi preventiv


2 aprilie 2015

Instanţa supremă a decis, joi, arestarea preventivă a fostului ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri. În aceeaşi zi, instanţa supremă a decis definitiv ca primarul Constanţei, Radu Mazăre, să fie arestat preventiv, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro, de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii şi respectiv câştigarea unei licitaţii.

Darius Vâlcov a fost dus de poliţişti de la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) la Arestul Central al Poliţiei, după ce instanţa supremă a decis, joi, emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 23 de zile pe numele fostului ministru.

În momentul în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a emis mandatul de arestare pe numele lui Vâlcov, el se afla în sediul DNA, unde venise pentru a face noi declaraţii în faţa anchetatorilor, după ce Senatul a avizat cea de-a doua solicitare a procurorilor de reţinere şi arestare a fostului ministru.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost adus, joi după-amiază, în arestul Poliţiei Judeţene Constanţa, după ce instanţa supremă a decis ca acesta să fie arestat preventiv în dosarul în care este acuzat că a luat mită 9 milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii.

Surse din Poliţie au declarat că Radu Mazăre a fost depistat, joi după-amiază, în municipiul Constanţa şi a fost adus în arestul Poliţiei Judeţene, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul va rămâne în arestul Poliţiei Judeţene Constanţa pănâ când se va stabili unde va efectua restul zilelor de arest preventiv.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro