Marţi, 23 aprilie 2024 - 11:53:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sondaj UE: Peste 70% din români nu au încredere in Guvern


24 iulie 2013

Conform unui sondaj realizat de către Uniunea Europeană 70% din români nu au încredere în Guvern, iar 75% nu au încredere în Parlament. Acest sondaj Eurobarometru a fost realizat în luna mai a acestui an.
Mai mult decât atât 26% din români consideră ca au încredere în Guvern şi doar 16% au încredere în Parlament. De asemenea românii au mai multă încredere în Uniunea Europeană decât media din celelalte state membre. În acest sens,  45% au declarat că au încredere în UE, iar 43% au declarat că nu au încredere.  La nivelul Uniunii, 71% din cetăţenii europeni nu au încredere în guvernele din ţările lor, iar 66% şi-au exprimat neîncrederea faţă de parlamentele naţionale.
În România nivelul de încredere a crescut cu 2% faţă de toamna anului trecut şi cu 3%în restul ţărilor membre.
Conform aceluiaşi sondaj 47% din cetăţenii români consideră că Guvernul este instituţia care trebuie să ia măsuri pentru a reduce criza economic faţă de doar 21% în celelalte state membre cu privire la aşteptările fată de măsurile adoptate de guvernele naţionale.
Aproximativ 6% din români cred că măsurile de ieşire din criză trebuie luate de către FMI, faţă de 13% media în plan European. De asemenea doar 4% dintre români aşteaptă luarea unor măsuri importante de către liderii G20, iar 13% din europeni consideră că acesta este cadrul propice pentru a decide în acest sens.
Un procent de 8% din cetăţenii Uniunii Europene consider că aceste măsuri trebuie luate în SUA, iar 6% din români au aşteptări din partea americanilor.
Acest sondaj a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 1083 de persoane din România, eşantionul din restul ţărilor Uniunii fiind de 26.605 persoane.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro