Marţi, 19 martie 2024 - 7:34:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ştii cât de bogat este parlamentarul tău? (I)


18 decembrie 2012

Stiriactuale.ro vă prezintă noii parlamentari prahoveni din perspectiva declaraţiilor de avere. Veţi afla cât de bogaţi sau cât de săraci sunt deputaţii şi senatorii care vor reprezenta Prahova în Parlamentul României. Prahova este reprezentată în Parlament de 15 deputaţi şi de şapte senatori.

 

  1. Mircea Roşca (PNL)

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova şi preşedintele liberalilor din judeţ se poate lăuda la 38 de ani cu o avere destul de frumuşică, deşi foarte mult timp a primit un salariu de bugetar. Roşca deţine două terenuri şi o casă la Comarnic şi două autoturisme: un Audi A6 şi un Chevrolette Spark. Are un credit de 57.000 de euro, scadent în anul 2040. În ultimul an, proaspătul deputat a avut, împreună cu soţia sa, venituri de aproximativ 8.000 de lei pe lună.

  1. Virgil Guran (PNL)

Proaspătul deputat Virgil Guran deţine, împreună cu soţia sa, mai multe terenuri intravilane în Câmpina, un teren agricol în judeţul Cluj, un apartament şi o casă la Câmpina şi două case de vacanţă în comuna San Martin din judeţul Cluj. Familia Guran nu deţine maşini sau bijuterii de valoare şi are un credit de 70.000 de lei, scadent în 2020, şi un altul de 120.000 de franci elveţieni, scadent în 2022. Este asociat la opt societăţi comerciale, preşedinte al Clubului sportiv din Câmpina, membru în consiliul de administraţie al FC Petrolul Ploieşti şi membru al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Câmpina.  

  1. Graţiela Gavrilescu (PNL)

Fost viceprimar al Ploieştiului şi la al treilea mandat de deputat, Graţiela Gavrilescu deţine, împreună cu soţul său, terenuri agricole şi intravilane în judeţele Neamţ, Vrancea şi Prahova. Are două case de locuit şi un apartament în Ploieşti, iar soţul său a moştenit anul trecut un apartament în Bucureşti. Familia Gavrilescu are două autoturisme Kia şi deţine bijuterii şi obiecte de artă moştenire de familie cu o valoare de aproximativ 5.000 de euro. Soţii Gavrilescu au vândut în acest an un apartament în Bucureşti şi au acţiuni la o societate comercială.

  1. Sebastian Ghiţă (PSD)

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă a devenit cunoscut opiniei publice din România în urma scandalului cu Sorin Ovidiu Vântu privind preluarea postului Realitatea Tv. Obligat să îi returneze televiziunea lui Vântu, Ghiţă a înfiinţat RTV, post de televiziunea care a preluat mare parte din angajaţii de la realitatea. Ghiţă deţine trei terenuri intravilane şi o casă de locuit în Ploieşti, are ceasuri în valoare de 900.000 de euro, bijuterii de peste trei milioane de euro şi obiecte de artă care valoarează 13 milioane de euro. În conturile deputatului Ghiţă se află aproximativ 50 de milioane de euro şi l-a împrumutat pe Alexandru Iacobescu cu suma de 68 de milioane de euro. Nu are credite, iar conform declaraţiei de interese...nu deţine acţiuni la societăţi comerciale şi este salariat la Asesoft Internaţional având un salariu de...2.700 de lei lunar.

 

  1. Sorin Teju (PNL)

Om de afaceri sau pensionar pe caz de boală? Noi nu am reuşit să aflăm cu exactitate statutul social al proaspătului deputat Sorin Teju. Putem să vă spunem că în conformitate cu declaraţia de avere (cea plină de greşeli gramaticale) liberalul Teju deţine 12 terenuri intravilane la Aluniş, Vălenii de Munte şi Cheia, un apartament (în care conform suselor noastre locuieşte şeful Poliţiei din Vălenii de Munte) şi o casă de locuit în Vălenii de Munte şi trei spaţii comerciale (la Aluniş şi Vălenii de Munte). Pensionarul Sorin Teju are bijuterii de peste 15.000 de euro, a împrumutat firmele familiei cu peste 500.000 de lei şi are în cont suma de 40.000 de lei. De asemenea, parlamentarul primeşte din chirii supa de 30.000 de lei şi are datorii de 220.000 de lei. Din închirierea unor spaţii comerciale Sorin Teju mai primeşte 40.000 de lei, primeşte o pensie de 620 de lei lunar şi este acţionar la trei societăţi comerciale. La una dintre aceste firme Sorin Teju este şi administrator.

  1. Dragoş Gunia (PDL)

La al treilea mandat de consilier judeţean, Dragoş Gunia a fost una dintre surprizele alegerilor parlamentare. Deşi nimeni nu îi dădea nicio şansă de a ajunge în Parlament, Gunia a obţinut mandatul de deputat în urma redistribuirii şi datorită faptului că Sorin Chivu (UNPR) nu şi-a închis colegiul. Vicepreşedinte al PDL Prahova, Dragoş Gunia deţine două apartamente în Ploieşti (unul cumpărat împreună cu soţia sa şi unul moştenit), trei autoturisme (un Matiz, un Mercedes şi un autotursim Honda). Primeşte un salariu de 4200 de lei lunar de la Conpet SA şi 620 de lei lunar drept indemnizaţie de la Consiliul Judeţean Prahova.

 

  1. Răzvan Tănase (PPDD)

Reprezentantul PPDD cu cele mai multe voturi din judeţ, Răzvan Tănase ajunge în Camera Deputaţilor de pe poziţia a treia tot din Colegiul 6-Boldeşti Scăieni. Are un teren agricol, două case, un apartament în oraşul Boldeşti Scăieni  şi un credit de 12.000 de euro scadent în 2015. Este asociat la trei societăţi comerciale şi este vicepreşedinte al PPDD Prahova.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro