Duminică, 23 iunie 2024 - 6:13:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Comisia juridică a avizat începerea urmăririi penale a Elenei Udrea


23 octombrie 2015

Comisia juridică a Camerei a avizat, vineri, cererea DNA pentru începerea urmăririi penale a Elenei Udrea. Pe de altă parte, cererile DNA de reţinere şi arestare nu au întrunit numărul de voturi pentru aprobare, fiind înregistrate 11 voturi "pentru", faţă de 12 necesare pentru aviz. Deputatul Elena Udrea a declarat, după ce a fost audiată de colegii ei din Parlament, că le-a cerut să voteze cum cred că este bine pentru România, arătând că pentru ea puşcăria nu este un subiect vesel, "este deja puşcăria în colecţia de toamnă-iarnă".

Cererea DNA pentru începerea urmăririi penale a Elenei Udrea a întrunit 19 voturi "pentru", 2 "împotrivă" şi un vot anulat, a anunţat vicepreşedintele comisiei Ciprian Nica.

Cererea DNA de reţinere nu a întrunit însă numărul de voturi necesare pentru aprobare, fiind înregistrate 11 voturi "pentru", faţă de 12 necesare pentru aviz.

Astfel, au fost 11 voturi "pentru", opt "împotrivă", 2 abţineri şi un vot anulat, la şedinţa comisiei fiind prezenţi 22 de deputaţi.

Solicitarea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Elena Udrea nu a fost nici ea aprobată, vicepreşedintele comisiei Ciprian Nica precizând că 11 deputaţi s-au pronunţat "pentru", 7 "împotrivă", 3 s-au abţinut şi un vot a fost anulat.

Nica a declarat că membrii comisiei urmează să precizeze în raport rezultatul votului şi faptul că nu a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru aprobarea cererilor de încuviinţare a reţinerii şi a arestării, iar plenul Camerei va decide.

Udrea a arătat că are multe lucruri să le spună procurorilor, când o vor chema să o întrebe.

"Nu pot să vă spun pentru că dosarul este secret, pentru că procurorii nici măcar nu m-au chemat să mă întrebe. Am atâtea lucruri să le spun când mă vor chema să mă întrebe, încât mă gândesc că sper să aibă dorinţa şi interesul să asculte ce am eu de spus", a afirmat Udrea.

Ea a spus că le-a cerut deputaţilor să facă aşa cum cred că este mai bine pentru România.

"Am cerut deputaţilor să facă ce cred ei că este mai bine pentru România. Am spus să facă ce cred dânşii că este bine pentru România. Până la urmă, suntem în Parlamentul României, iar Parlamentul României este forul legislativ, este puterea legislativă în această ţară, câtă vreme există democraţie, puterea este la Parlament, Parlamentul este format din oameni mai buni, mai puţin buni ca toată societatea şi le-am spus că facă cum consideră ei că trebuie să arate România de acum încolo", a adăugat Udrea.

Întrebată dacă este pregătită pentru o nouă încarcerare, Udrea a spus: "Dacă nu ar fi un subiect atât de trist, aş răspunde cu o glumă, dar puşcăria nu este un subiect vesel la mine, este deja puşcăria în colecţia de toamnă-iarnă. A fost primăvară-vară, văd că la fiecare sezon este câte o cerere de arestare. Niciodată nu eşti pregătit pentru aşa ceva".

Comisia juridică a luat în discuţie, vineri, cererile de începere a urmăririi penale, reţinere şi arestare preventivă a deputatului Elenei Udrea, la prima parte a şedinţei fiind prezentă şi Udrea, însoţită de un avocat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 iunie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro