Joi, 28 martie 2024 - 11:29:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Blaga salută decizia lui Antonescu de a adera la PPE


27 mai 2014

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a salutat ideea liderului PNL, Crin Antonescu, ca europarlamentarii liberali să se alăture, în Parlamentul European, grupului PPE, din care face parte şi Partidul Democrat Liberal. Preşedintele PDL-ului s-a arătat însă rezervat în privinţa unei fuziuni între cele două partide.

„Nu s-a pus niciodată problema să fuzionăm, astăzi, mâine, cu PNL, dar salut decizia domnului preşedinte Antonescu de a adera, practic, la grupul popularilor europeni”, a declarat Vasile Blaga într-o intervenţie telefonică la digi24.

Pe fundalul câştigării alegerilor europarlamentare de către alianţa PSD-PC-PUNR, Blaga s-a declarat deschis în privinţa unei eventuale colaborări cu PNL, pentru alegerile prezidenţiale din toamnă: „Niciun partid nu este mulţumit cu rezultatele de ieri, în frunte cu Ponta. Noi vom analiza rezultatele în forurile noastre interioare şi vom trage concluziile care se impun”, a mai declarat liderul PDL.

Reamintim că rezultatele europarlamentare confirmă supremaţia PSD-ului şi a partidelor anexe/conexe în simpatiile electoratului. Peste 37 % din românii cu drept de vot (după centralizarea a 96% din voturi) şi-au investit încrederea în alianţa prezidată de Ponta. În condiţiile în care niciunul dintre partidele de dreapta nu a obţinut un scor peste 15%, doar o uniune a forţelor de dreapta în jurului unui candidat unic poate înclina balanţa puterii la prezidenţiale dinspre partidul unic înspre un preşedinte democrat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro