Duminică, 28 aprilie 2024 - 10:08:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Forţa Dreptei Prahova despre criza apei calde din Ploieşti


2 august 2022

Formaţiunea politică Forţa Dreptei Prahova îşi declară îngrijorarea cu privire la sistarea alimentării cu apă caldă a locuinţelor racordate la sistemul centralizat de termoficare din Ploieşti. Deputatul George Ionescu semnează un comunicat de presă care critică ping-pongul dintre primarul Andrei Volosevici şi Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Publicăm integral comunicatul formaţiunii politice:

"Constatăm, cu îngrijorare, că o vendetă politică, culmea, între membrii aceleiaşi formaţiuni, poate produce efecte devastatoare asupra comunităţii ploieştene. Ba mai mult, în spatele scandalului mediatic, menit să ţină pe toată lumea ocupată, se poate ascunde ceva mult mai grav.

Să laşi 130.000 de suflete fără apă caldă, în plină vară, pare de noaptea minţii. Asta ca să nu mai spunem că există suspiciuni rezonabile că am putea rămâne şi fără căldură la iarnă.

Declaraţiile aruncate în spaţiul public de preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, dar şi conferinţele de presă ale primarului Volosevici, care se succed cu o frecvenţă ameţitoare, sunt lipsite de fond şi de soluţii reale.

În timp ce Dumitrescu anunţa că a reziliat contractual cu Termoficare Prahova SA, şi cerea reluarea serviciului de livrarea apă caldă către populaţie, reprezentanţii companiei spun sec că nu vor face asta din cauza reparţiilor derulate în CET Brazi. Ba mai mult, par şi liniştiţi când spun că nu se poate rezilia contractul pe motiv de încălcare a clauzelor.

De partea cealaltă Volosevici se apără şi spune că nu poate face investiţii pentru că CET-ul este în proprietatea Consiliului Judeţean.

În tot acest tot acest tablou hilar derulat în spaţiul public,  singurii care pierd sunt ploieştenii. Rezilierea contractului cu operatorul de termoficare nu înseamnă şi că va fi reluată livrarea apei calde. Există chiar posibilitatea ca Ploieştiul să rămână 90 de zile fără apă caldă.

Povestea licitaţiei pentru încredinţarea serviciului de termoficare este mai veche şi nu lipsită de probleme.

Procedura a fost finalizată la începutul lunii mai, câştigătoare fiind asocierea dintre două companii, SC Gas& Power Trading SRL si Geotherm Distribution SA, lider de asociere fiind SC Gas& Power Trading SRL. 

Lipsa licenţei ANRE făcea însă imposibilă desfăşurarea activităţii de termie în Ploieşti, dar mai ales a facturării serviciilor. În speranţa obţinerii acesteia, cele două firme au înfiinţat SC Termoficare Prahova SA. Dar cum licitaţia a fost câştigată de alte companii, nu prea mai există cadrul legal să încredinţezi serviciul de termoficare unei persoane juridice înfiinţate după procedura de atribuire. Iar izul penal este tot mai puternic. 

Licenţa ANRE nu poate fi obţinută decât de operatorul căruia i-a fost încredinţat serviciul prin licitaţie. Şi aici s-au închis ochii însă. Înţelegem că în spatele tuturor acestor firme se află cu cetăţean american, de origine ucraineană, ”celebru” pentru tunuri serioase date în mai multe oraşe din România. 

Important este însă ca scandalul dintre Volosevici şi Dumitrescu să se încheie urgent. Ploieştenii nu mai trebuie să sufere de pe urma unor interese de grup şi politice. Suntem indignaţi că încercând să lovească în colegul de partid, Dumitrescul a lovit în toţi ploieştenii. Cerem public ca astfel de derapaje să nu mai existe în instituţiile publice. 

Salutăm iniţiativa UAP Prahova de a protesta în data de 4 august 2022, demers la care ne arătăm disponibilitatea să participăm. Nu mai putem închide ochii la nesfârşit şi nu mai putem să asistăm pasivi la această bătaie de joc la adresa ploieştenilor. "


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro