Vineri, 29 martie 2024 - 6:48:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Senatorul Luchian şi-a retras candidatura la Senat din partea PNL


3 noiembrie 2016

Lovitură de teatru în PNL Prahova. La câteva zile de la depunerea listelor pentru Parlament, cel mai longeviv preşedinte al PNL Prahova anunţă public că îşi retrage candidatura pentru Senat.

Într-o postare pe reţeaua de socializare Facebook, senatorul Ion Luchian, preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat, anunaţă că a solicitat Biroului Electoral Judeţean retragerea de pe lista de candidaţi a PNL din  Prahova.

Senatorul liberal este supărat că, deşi a fost votat de către colegii de partid pentru a ocupa poziţia a treia pe lista pentru Senat, la depunerea oficială a listelor a ajuns pe locul cinci.

În perioada 2001-2003, medicul Luchian a fost preşedintele PNL Prahova, iar în perioada 2003-2012 a fost vicepreşedinte al organizaţiei judeţene. Este unul dintre cei mai vechi membri ai PNL Prahova, activând în PNL încă de la începutul anilor 90.

Ordinea pe lista pentru Senat a PNL Prahova este: Iulian Dumitrescu, Virgil Guran, Monica Clinciu, Alexandri Nicolae şi Ion Luchian

De altfel, candidatul aflat pe locul doi la Senat are o istorie controversată.

Actualul deputat Virgil Guran, a fost condamnat de Judecaătoria Turda, în anul 2005, la o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, patru ani de închisoare pentru fals intelectual şi trei ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Guran a contestat senţinta cu apel, iar procesul a fost tergiversat doi ani, până când Tribunalul Cluj, a constatat că faptele pentru care a fost condamnat s-au prescris, încetându-se astfel procesul penal.

Pe listele PNL Prahova pentru alegerile parlamentare nu există niciun liberal din vechea gardă pe locuri eligibile.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro