Joi, 28 martie 2024 - 11:30:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


La ceremonia de schimbare de comandă de la Deveselu, Tricolorul a fost folosit ca...tapet


16 ianuarie 2016

Baza militară americană de la Deveselu a cunoscut prima schimbare de comandă: căpitanul James Craycraft l-a înlocuit pe căpitanul William Garren, informează siteul marinei militare americane, preluat de ActiveNews.

Ceremonia de vineri, la care au luat parte şi oaspeţi români, a fost prezidată de contramiralul John C. "Jack" Scorby Jr., comandantul responsabil pentru Marina Americană din regiunile Europa, Asia de Sud Vest şi Africa.

"Garren a cultivat energia colectivă, entuziasmul şi determinarea inerente acestei echipe care a construit baza aceasta şi care a îndeplinit fiecare reper pentru dezvoltarea ei într-o infrastructură capabilă să susţină Aegis Ashore. Garren a condus transformarea acestor echipamente şi instalaţii dintr-o bază temporară în una permanentă, de care marinarii noştri se bucură azi", a spus Scorby. 

Garren a preluat comanda bazei în Octombrie 2014 şi a supravegheat construirea sistemului antirachetă Aegis Ashore. 

În sala de ceremonii, a fost arborat doar steagul Statelor Unite ale Americii, tricolorul fiind folosit ca tapet pentru un perete al scenei. Baza americană este găzduită de fosta bază aeriană 91. Baza aeriană funcţiona zi şi noapte, cu patru escadrile de avioane pilotate de 100 de piloţi, pentru a proteja spaţiul aerian al României. În anii ’90 reprezenta singura unitate aeriană ce executa misiuni în timpul nopţii. În 2002 a fost însă desfiinţată.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro