Joi, 25 aprilie 2024 - 1:20:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Începe meciul/ Spectacol la depunerea candidaturilor


29 octombrie 2012

Alegerile parlamentare intră în linie dreaptă. Cele mai importante alianţe de pe scena politică au depus astăzi listele complete de candidaturi la sediul Biroului Electoral Judeţean Prahova. Nu au lipsit “săgeţile” şi nici sloganurile de îndemn la luptă.

 

Primii care au ajuns la BEJ au fost candidaţii ARD. În frunte cu Roberta Anastase, cei 12 aspiranţi la un mandat de deputat şi cei cinci la un fotoliul de senator au depus dosarele necesare candidaturilor pentru alegerile din 9 decembrie. Atenţia ziariştilor prezenţi a fost îndreptată către liderul PDL Prahova, Roberta Anastase, care după ce a fost schimbată de la şefia Camerei Deputaţilor a evitat întâlnirile cu ziariştii. “Vom folosi toate mijloacele legale de a face campanie electorală.Parlamentarii noştri în funcţie au ce le arăta oamenilor. Rapoartelor lor de activitate demonstrează că şi-au facut treaba şi merită un nou mandat de parlamentar. Oricum niciunul dintre candidaţii noştri nu are probleme de imagine”, a declarat Anastase. Ea s-a ferit să-l atace pe Paul Dumbrăvanu, contracandidatul său direct din Colegiul 11. “Este un om tânăr. Şi eu am trecut prin etapa de necunoaştere şi am convins oamenii că merit să fiu votată. Acum eu trebuie să demonstrez că am capacitatea de a recâştiga ceea ce am câştigat în urmă cu patru ani”, a mai spus Roberta Anastase.

 

USL- marş stricat de ploaie

 

Iniţial, liderii USL anunţaseră că vor organiza un marş de la sediile PNL şi PSD către sediul BEJ Prahova. Probabil că nu au urmărit prognozele meteorologilor, aşa că ploaia i-a făcut să renunţe la acest scenariu. Aşa că, pitiţi sub umbrele sau la adăpostul propriilor maşini, candidaţii USL s-au reunite în biroul lui Mircea Cosma pentru a pune la punct ultimele detalii. Apoi, înarmaţi cu aceleaşi dosare şi cu zâmbetul pe buze, useliştii au purces la acelaşi scenario. Biroul BEJ, depunerea candidaturilor şi declaraţii. “Am dat ordin armatei noastre să învingă”, a spus Mircea Cosma, care a fost desemnat şi şeful campaniei electorale pentru alegerile din 9 decembrie. Cât despre Paul Dumbrăvanu, contracandidatul Robertei Anastase, Cosma a spus: “Are toare şansele de a câştiga. Are vârsta la care a debutat şi s-a consumat Roberta Anastase. Iar singura probă la care l-am supus a fost cea de...numărat. Vă asigur că se descurcă foarte bine”, a punctat Cosma.

Singurii care au mai depus liste complete de candidaţi la BEJ Prahova sunt reprezentanţii…UDMR. Ca la fiecare scrutin, UDMR a desemnat candidaţi în toate cele 12 colegii de deputaţi şi 5 de Senat, chiar dacă aceştia au domiciliul în judeţele Harghita sau Sălaj.

 

 

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro