Miercuri, 22 mai 2024 - 2:35:01
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Percheziţii la Ministerul Fondurilor Europene. William Brânză, vizat de ancheta DIICOT?


16 decembrie 2014

Mai multe percheziţii au avut loc, luni, la Ministerul Fondurilor Europene din cauza unor afaceri ilegale, potrivit România TV. Prejudiciul adus statul român este de circa 30 de milioane de euro.

Serviciului teritorial Bucureşti de la DIICOT a organizat, luni dimineaţă, 36 de perchezitii, iar una dintre ele este chiar la sediul Ministerului Fondurilor Europene.

Potrivit unor surse judiciare, 100 de persoane au fost aduse la audieri, fiind suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat. Suspecţii sunt funcţionari din cadrul organismului intermediar pentru IMM-uri de la Ministerul Fondurilor Europene, dar şi mai mulţi proprietari de firme, cele mai multe dintre ele firme fantomă, au fost ridicaţi şi duşi la audieri.

În acest dosar apare şi numele mamei lui William Brânză, fostul candidat la preşedinţia României. Pe numele ei ar fi fost înfiinţată o firmă care înregistra operaţiuni fictive privind achiziţia de carne. William Brâză ar putea fi audiat doar în calitate de martor în acest dosar şi nu este vizat direct în această anchetă.

Prejudiciul în acest caz se ridică la aproape 30 de milioane de euro. În dosar sunt implicate peste 100 de firme. Cele mai multe dintre ele făceau achiziţii fictive astfel încât să recupereze TVA-ul de la statul român.

sursa: romaniatv.net


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro