Duminică, 19 mai 2024 - 7:42:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sorina Plăcintă a demisionat din PDL şi se înscrie în PNL


14 iunie 2012

sorina-placintaSorina Plăcintă, fost ministru al Tineretului, şi-a anunţat demisia din grupul parlamentar democrat-liberal şi trecerea la grupul PNL din Senat.

"Vă anunţ că începând de astăzi încetez activitatea în grupul PDL şi voi activa în grupul PNL”, a anunţat Sorina Plăcintă de la tribuna Senatului, la începutul şedinţei de plen.

În 27 aprilie, la dezbaterea moţiunii de cenzură în urma căreia a căzut Guvernul Ungureanu, senatorul PDL Sorina Plăcintă, despre care s-a afirmat încă de atunci că ar urma să plece la PNL, a avut o discuţie, într-o bancă din plen, cu Elena Udrea, Plăcintă plângând şi spunând: "Nu mai pot".

Ulterior, atât liderul PSD, Victor Ponta, cât şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, au susţinut că Sorina Plăcintă a fost ameninţată în plen de către liderul PDL Bucureşti, Elena Udrea, spunând că aceasta ar fi fost supusă la "ameninţări în direct cu lucruri de cea mai dură factură".

Crin Antonescu spunea atunci că nici el nici partidul pe care îl conduce nu au purtat negocieri cu Sorina Plăcintă pentru a vota moţiunea de cenzură sau pentru a intra în PNL.

Ulterior, liderul liberal spunea, în contextul migrărilor din PDL către partidele din USL, că "PNL nu a fost niciodată o prăvălie de racolări" şi că există foarte puţini oameni de la alte partide care ar mai putea fi primiţi în rândul liberalilor. În ceea ce o priveşte pe Sorina Plăcintă, Antonescu afirma că nu a avut niciun fel de discuţii cu aceasta pentru o eventuală trecere a sa de la PDL la PNL: "A declarat la un moment dat că vrea să voteze moţiunea de cenzură, dar atât. Noi ne-am bucurat. Nu am avut niciun fel de discuţie cu ea".

La câteva zile de la incidentul din Parlament, senatorul PDL Sorina Plăcintă a explicat pe blogul personal de ce a plâns în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură, subliniind că evenimentele politice recente au făcut-o să cedeze psihic şi, totodată, a lăudat-o pe Elena Udrea pentru "personalitatea ei puternică".

"Sunt om. Nu există politicieni-roboţi, nici oameni de afaceri-roboţi şi nici mame-robot. Suntem oameni şi există momente în viaţă când simţi că nu mai poţi, că nimic nu are rost şi că, uneori, e chiar mai bine să pui un punct, să tragi o linie şi să recunoşti că te afli la capătul puterilor", a precizat democrat-liberala.

Referitor la reacţia ei din plenul Parlamentului, când a izbucnit în plâns ca urmare a unei discuţii cu Elena Udrea, Sorina Plăcintă a scris că acest lucru vine pe fondul luptei politice recente dintre partide, pe care a calificat-o drept "acerbă şi fără rost" şi care "ameninţă să ne ducă pe un drum primejdios".

Plăcintă a mai arătat că ea însăşi a fost victima "dezinformării şi a intoxicării pe surse", în special în legătură cu soţul şi cu fiul ei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro