Vineri, 29 martie 2024 - 12:47:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Poliţiştii cer amendarea lui Grindeanu pentru fumat în public


5 ianuarie 2017

Poliţiştii îi cer şefului IGPR să-l amendeze pe Sorin Grindeanu pentru că a fumat în clădirea Camerei Deputaţilor. Măsura este strict necesară pentru a nu crea în rândul populaţiei ideea că legile sunt obligatorii doar pentru cetăţenii de rând, nu şi pentru parlamentarii României, arată sindicaliştii.

Sindicatul Poliţiştilor din România “Diamantul” cere amendarea premierului desemnat al României, Sorin Grindeanu, după ce acesta a fost surprins fumând în Camera Deputaţilor, fapt ce contravine legii antifumat. Potrivit respectivei legi, fumatul în spaţiile publice închise este interzis, iar contravenienţii pot fi sancţionaţi cu amendă între 100 şi 500 de lei.

"La data de 03.01.2017 în emisiunea de ştiri de la orele 17:00 televiziunea Realitatea TV a prezentat un material video în care se putea observa că premierul desemnat al României, domnul Sorin Grindeanu fuma în instituţia publică a parlamentului încălcând prevederile Legii nr.15/2016 privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun", semnalează vicepreşedintele ''Diamantul'', Emil Florin Dincă, în sesizarea adresată şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române.

În sesizarea adresată IGPR, Dincă mai remarcă faptul că "în acelaşi material, preşedintele Senatului, domnul Călin Popescu Tăriceanu a sfidat jurnaliştii şi totodată telespectatorii, afirmând cu nonşalanţă că nu are nimic împotriva fumatului în parlament şi chiar dânsul îşi mai aprinde o ţigare din când în când fiind un iubitor al fumatului."

În acest context, poliţistul reaminteşte că potrivit Constituţiei României art.16(2), "Nimeni nu este mai presus de lege.”


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro