Vineri, 19 aprilie 2024 - 5:02:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Româna, limbă străină pentru viitorul ministru al Culturii


26 iulie 2014

Româna este limbă străină pentru viitorul ministru al Culturii şi vicepremier în Guvernul României, scrie ziuanews.ro.

Rozalia Biro şi-a scris în CV-ul depus la Senat faptul că vorbeşte două limbi străine: engleza - de nivel mediu şi româna, pe care ar vorbi-o la "nivel superior".

Propunerea UDMR pentru Cultură nu are nici cea mai vagă legătură cu acest portofoliu, specializarea sa fiind aceea de economist, după ce a absolvit un liceu cu profil alimentar.

Faptul că Rozalia Biro a trecut în CV-ul ei, la categoria limbi străine, „română - nivel superior", ar putea fi folosit ca explicaţie pentru următoarea situaţie delicată în care aceasta s-a aflat la un moment dat. În 2010, Daniel Buzdugan a sunat-o şi s-a dat drept un realizator de televiziune, spunându-i că vrea să facă o emisiune în Oradea „despre copiii bipezi". Pe atunci, Rozalia Biro deţinea funcţia de viceprimar şi se ocupa de problemele sociale ale municipalităţii.

Auzind termenul „bipezi", Biro a crezut că este vorba despre cerşetori. A acceptat să participe la presupusa emisiune, însă a ţinut să îl asigure pe realizator că „majoritatea copiilor bipezi din Oradea provin din alte localităţi" şi că pe străzile din municipiu abia dacă mai pot fi găsiţi „câţiva", pentru că Poliţia Comunitară şi-a făcut treaba şi i-a ridicat pe restul.

Gafa viitorului ministru al Culturii şi vicepremier al României nu s-a oprit însă aici. Mamă a doi copii, Rozalia a spus că nu are „niciun biped în familie".


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro